NSGK pirmininkas: reikėtų tirti, kas ir kodėl meta šešėlį ant VSD

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas „valstietis“ Dainius Gaižauskas teigia matąs, kad pastaruoju metu sistemingai diskredituojamas Valstybės saugumo departamentas (VSD), todėl neatmeta parlamentinio tyrimo iniciatyvos.

„Jei ir matau pagrindą parlamentiniam tyrimui, tai tam, ką dabar daro Vytautas Bakas. Jis meta didelį šešėlį ant VSD, kyla klausimas, ar jo neišnaudoja“, – ketvirtadienį BNS sakė D. Gaižauskas.

Jo teigimu, buvęs NSGK vadovas eskaluoja klausimus, kuriuos jau tyrė ir pažeidimų nenustatė nei Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), nei Generalinė prokuratūra.

„Dvi nepriklausomos tarnybos patikrino ir padarė tą pačią išvadą. Kas dar turėtų patikrinti?“ – retoriškai klausė politikas.

„Reikia susitikti su komitetu ir dar kartą įvertinus visas aplinkybes pasikalbėti“, – tvirtino D. Gaižauskas.

Jei ir matau pagrindą parlamentiniam tyrimui, tai tam, ką dabar daro Vytautas Bakas. Jis meta didelį šešėlį ant VSD, kyla klausimas, ar jo neišnaudoja.

Anot jo, paskelbta informacija apie esą VSD vykdytus politinius užsakymus patikrinti tam tikrus asmenis smarkiai kenkia šiai tarnybai.

„Vakar buvome ataskaitiniame susirinkime (VSD praėjusių metų veiklos – BNS), pristatyti penkerių metų rezultatai. Visi matome, nėra, ką lyginti, koks proveržis padarytas. Ir dabar metamas šešėlis, ir V. Bakas tai žino“, – sakė D. Gaižauskas.

„Jis dabar jau meta šešėlį ir ant STT, ir ant Generalinės prokuratūros. Tai jau nacionalinio saugumo klausimas“, – pridūrė Seimo NSGK pirmininkas.

Praėjusių metų pavasarį žvalgybos pareigūnas informavo tuometinį Seimo NSGK pirmininką V. Baką, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką.

V. Bakas teigia, kad tai daryta vykdant politinį užsakymą ir reikalauja atlikti parlamentinį tyrimą. Pernai jis gautą medžiagą persiuntė Generalinei prokuratūrai ir STT, tačiau jie ikiteisminio tyrimo nepradėjo.

VSD teigia, kad informacijos apie minimus asmenis nerinko, tačiau direktorius Darius Jauniškis tvirtina, jog kandidatų aplinkoje esantys žmonės galėjo būti tikrinami, o su kai kuriais iš jų žvalgybos pareigūnai galėjo bendrauti tiesiogiai.

VSD teigia, kad ji rinkimų metu turėjo užduotį ir stebėjo bei vertino užsienio šalių įtaką rinkimų procesui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
Faktai: Atkreipkim dėmesį į Skvernelio "politika",viešinant savo "mirtiną" ligą. Pralaimėjęs avantiūrą, prezidento rinkimus, "kandidatas į prezidentus" turėjo akivaizdų tikslą nukreipti tautos dėmesį į savo į neva tai nepagydomą ligą. Kraujo vėžio Skvernelio atvejis, pagal spaudoje pateiktą informaciją, yra pagydomas. Apie tai žinodamas, "gudrus politikas" ,leido plačiai ligą reklamuoti, akivaizdžiu tikslu pakelti savo reitingus. Toks mąstymo būdas būdingas atkakliems valdžiažmogiams, siekiantiems visomis priemonėmis skleisti informaciją ,galinčią paveikti rinkėjus, jų manymu, reikalinga kryptim. Sukelti ažiotažą turėjo ir alkoholio ministro Verygos šukuosenos a la Skvernelis, demonstravimas.. Vis tai yra įžūlūs valdžiažmogių bandymai nukreipti rinkėjų dėmesį sau palankia kryptim.

nuomone

nuomone portretas
Gerb.Gaizauskai visuomene jumis pasitiki ,todel prasome viska padeti isaiskinti ,kur TIESA IR KUR APGAULE,nesinoretu tiketi ,kad Bakas ir jo informatorius yra melagiai ,nesvarbu ,kad Bakas paliko jusu partija ,svarbu zmonems zinoti tiesa.

...

... portretas
Ach: ".. teigia matąs, kad pastaruoju metu sistemingai diskredituojamas Valstybės saugumo departamentas (VSD)" - ir kur tik tie 'konservai' savo 'Trojos arklių' neprikaičiojo... - kažkam LABAI šikna svilti pradėjo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių