Nustebino S. Skvernelio politinės pažiūros: pradėti kurti partiją nuo tokio liapsuso truputį keista

  • Teksto dydis:

Saulius Skvernelis sako, kad nors jo partija ir bus tautitnių pažiūrų, bet palaikys dabartinę Lietuvos kryptį į Vakarus. Info dienai kalbėjęs politikos apžvalgininkas Rimvydas Valatka sako, kad nesupranta, kaip buvęs premjeras gali tuo pat metu būti ir tautininkas ir socialistas.

„Kalbant apie tautinės arba nacionalinės valstybės idėjas labai svarbu pabrėžti, kad mes nediskutuojame ir nekvestionuojame provakarietiško, proeuropietiško mūsų šalies pasirinkimo. Tačiau kalbant apie politiką – ypatingai užsienio politiką, manau, kad nacionaliniai valstybės interesai turėtų būti prioritetiniai. Kalbant apie poziciją šalies viduje, kas yra susiję su nepriklausomybe, šalies gynyba, lietuvių kalbos puoselėjimu, istorija, tai irgi turėtų būti vienas iš prioritetinių klausimų. Dėl to, galbūt yra tokie pasakymai, tokie pamąstymai“, – kalbėjo buvęs premjeras S. Skvernelis.

„Šiandien aš galiu kalbėti apie du man įstrigusius žodžius. Tai yra tautiniai kairieji. Kairieji yra tautiniai socialistai. Na, tai – nacionalsocialistai, ar ne? Suprantu, kad S. Skvernelis tikrai nėra nacionalsocialistas. Na, bent jau man neatrodė iki šiol, kad jis yra nacionalsocialistas, bet pradėti kurti partiją nuo tokio liapsuso yra truputį keista. Na, be abejo, turbūt, kad ta partija bus įkurta. Net Arūnas Valinskas kažkaip įkūrė partiją, nors nei 2 tūkst., nei 200 žmonių ten nebuvo. Tai, galima sakyti, kad iš tiesų Ramūnui Karbauskiui ir Vilijai Blinkevičiūtei šita žiema bus šaltesnė negu įprasta, nes į jų trobelę pasišildyti ateina dar vienas figūrantas“, – svarstė R. Valatka.

Primename, kad spalio 18 d. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime palikę parlamentarai pranešė steigiantys Demokratų partiją „Vardan Lietuvos“.

Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga: ekonominėje-socialinėje plotmėje laikysis kairės, o kalbant apie vertybiniu pagrindus bus „tautinių pažiūrų arba nacionalinės valstybės šalininkai“.

Steigiamąjį suvažiavimą naują partiją kuriantys politikai planuoja rengti kitų metų pradžioje. Lietuvoje įsteigti partijai reikia 2 tūkst. steigėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Idomu kiek nariu turi laisves partija tikrai maziau nei du tukstanciai

Panasu

Panasu portretas
Kaip girdim pavadinima geroves valstybe kam ta geroves valstybe svabistam kaip isgirdau pavadinima vardan lietuvos kyla klausimas kokios lietuvos svabo lietuvos nuotrauka su svabu viska pasako kokiai letuvai jis tarnaus

Ha

Ha portretas
Kaip pradydo karbauckiniai gandragalviai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių