Nutrauktas tyrimas dėl P. Gražulio: tai – „politinio susidorojimo“ pabaiga?

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl parlamentaro Petro Gražulio.

Pasak prokuratūros, sprendimas priimtas dėl to, jog Seimas birželį atmetė generalinio prokuroro prašymą panaikinti buvusio „tvarkiečio“ teisinį imunitetą ir leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl galimo piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo bei kitų korupcinio pobūdžio nusikaltimų.

Prokuratūra teigia turėjusi duomenų, kad P. Gražulis nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario iš vienos privačios bendrovės galimai „siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą“, taip pat „siūlydamas Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais“.

„Prokuroro vertinimu, tokiais veiksmais Seimo narys sistemingai, ilgą laiką, naudojosi savo, kaip aukščiausios valdžios atstovo, statusu ir įtaka, menkino užimamų pareigų prestižą, Lietuvos Respublikos Seimo bei Seimo nariu autoritetą, pažeidė Konstitucijoje įtvirtintus principus ir taip sulaužė Seimo nario priesaiką ir dėl to valstybė patyrė didelę neturtinę žalą“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Pasak prokurorų, siekiant tęsti tyrimą, P. Gražulį buvo būtina apklausti, kaip įtariamąjį, atlikti kitus reikiamus procesinius veiksmus, tačiau Seimo sutikimas nebuvo gautas.

„Tokiais atvejais, kai ikiteisminis tyrimas yra nutraukiamas dėl asmens teisinės neliečiamybės, baudžiamasis procesas jo atžvilgiu gali būti atnaujintas tuomet, kai asmuo teisinio imuniteto netektų pasibaigus kadencijai“, – pažymėjo prokuratūra.

Teisėsauga įtarė, kad P. Gražulis padėjo tvarkyti šaldytus maisto produktus gaminančios bendrovės „Judex“ problemas, kai Rusijos pareigūnai 2015 metais šios įmonės produkcijoje rado listerijos bakterijų.

Anot prokurorų, padėdamas įmonei Seimo narys ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas, o iš „Judex“ gavo turtinės naudos.

P. Gražulis kaltinimus neigia ir tvirtina, kad ši byla yra politinis susidorojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko naujo.

Nieko naujo. portretas
Ne tas prezidentas todėl ir nutraukė

jeigu

jeigu portretas
po sekančių rinkimų vėl tokie pajacai bus valdžioje, tai suprasiu,kad LT liko tik begalviai

Anonimas

Anonimas portretas
Grazuli, landzberginiai lavonpisiai taip paprastai aukos nepaleis. Padarys pertraukele ir vel atakuos kol NENUZUDYS.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių