Oficialu: į Lietuvą atvyksta Prancūzijos prezidentas su pirmąja ponia

  • Teksto dydis:

Rugsėjo pabaigoje Lietuvoje su oficialiu vizitu lankysis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir jo sutuoktinė Brigitte Macron.

Rugsėjo 28-ąją juos priims prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

Kaip praneša Prezidento komunikacijos grupė, vizito metu Lietuvos ir Prancūzijos vadovai aptars ES, NATO, regioninio saugumo darbotvarkės klausimus, dvišalį bendradarbiavimą prekybos, ekonomikos, mokslo ir inovacijų bei kultūros srityse.

Rugsėjo 29 dieną Prancūzijos vadovas su Lietuvos prezidentu aplankys NATO priešakinių pajėgų batalione tarnaujančius Prancūzijos karius. Prancūzijos lyderis planuoja dalyvauti iškilmingoje ceremonijoje Antakalnio kapinėse, susipažinti su Lietuvos akademine bendruomene.

Šio vizito proga taip pat rengiama Lietuvos ir Prancūzijos verslo atstovų apskritojo stalo diskusija, skirta aptarti bendradarbiavimo galimybėms informacinių ir finansinių technologijų, atsinaujinančios energetikos, kibernetinio saugumo srityse.

Prancūzijos prezidentas E. Macronas su sutuoktine Lietuvoje lankysis pirmą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuįdomu

nuįdomu portretas
ar baltarusios prazidentė bus ant priėmimo? Slavės moteros apetitnos, Emanukas jaunas vyrs, čia visaip gali atsitikt. Aprengt ją tinkamai mus stilistės galėt

Varliškas

Varliškas portretas
Vaikutis su močiute atvyksta :D

vilnietis

vilnietis portretas
O man patinka Prancūzijos prezidentas . Tiek daug buvo rašyta apie jų meilę .Įdomi jų gyvenimo istorija , nesvarbu ,kad ponia vyresnė .Laukiam atvažiuojant.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių