M. Skuodis: premjerė išskirtinai pikta dėl galimo nepotizmo „Lietuvos geležinkeliuose“

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad premjerė Ingrida Šimonytė yra „išskirtinai pikta“ dėl galimo nepotizmo atvejo „Lietuvos geležinkeliuose“ (LTG), kai grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo paskirta Agnė Belickaitė – ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio sutuoktinė ir ministrės, Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės draugė.

„Premjerė šitoje vietoje, tikrai galiu pasakyti, yra išskirtinai pikta dėl to, kad tokioje situacijoje „Lietuvos geležinkeliai“ įvelia visą Vyriausybę į skandalingą situaciją. Tai atrodo paprastas klausimas ir kelia nepasitikėjimą visa sistema“, – žurnalistams Seime antradienį sakė M. Skuodis, atsakydamas į BNS klausimą. 

I. Šimonytė praėjusią savaitę BNS sakė gavusi daugiau informacijos apie konkurso eigą ir nemananti, kad viskas atrankos metu buvo atlikta be priekaištų užkardant reputacines problemas. Ji žadėjo išsamiau pakomentuoti, kai M. Skuodis grįš iš komandiruotės Lenkijoje ir šią savaitę su juo bus aptarta situacija.

Premjerė šitoje vietoje, tikrai galiu pasakyti, yra išskirtinai pikta dėl to, kad tokioje situacijoje „Lietuvos geležinkeliai“ įvelia visą Vyriausybę į skandalingą situaciją.

Tačiau antradienį premjerė BNS sakė dar nekalbėjus su ministru.

Susisiekimo ministro teigimu, skiriant A. Belickaitę į pareigas LTG neįvertino politinių aplinkybių, politinio pažeidžiamumo ir galimos interesų konflikto regimybės – tai esą pripažino ir įmonės vadovybė.

„Akivaizdžiai, tai buvo neįvertinta sprendimus priimančių žmonių – visų, kurie buvo visoje grandinėje (...) Kiek tos informacijos buvo analizuota, o kiek ne – čia yra kitas klausimas“, – antradienį teigė M. Skuodis.

M. Skuodis tikino, kad A. Belickaitės įdarbinimui politikai nedarė įtakos: „Tikrai žinau, kad šnekų iš politinio lygmens apie tai tikrai nebuvo – aš esu užtikrintas“.

Susisiekimo ministras teigė LTG jam pateiktą informaciją perdavęs premjerei, o „Lietuvos geležinkelių“ yra paprašęs raštu įvertinti visų sprendimus priėmusių žmonių atsakomybę.

„Prašiau visos informacijos, kad man būtų pateikta ant stalo. (...) Informaciją, ką turiu, esu pateikęs (premjerei – BNS). Ko aš esu paprašęs kol kas žodžiu, bet ir raštu bus išdėstyta geležinkelių, kad būtų vis dėlto įvertinta visų sprendimus priėmusių žmonių atsakomybė, labai aiškiai identifikuotos klaidos ir priimti sprendimai, kad tai daugiau nepasikartotų“, – teigė M. Skuodis.

„Turiu tam tikrą informaciją, bet tam tikrus dalykus (apie procedūras – BNS) aš noriu formalizuoti ir raštu“, – pridūrė jis.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta kovo viduryje. Sulaukus kaltinimų galimu nepotizmu ji ir jos sutuoktinis V. Jurgutis maždaug po savaitės pranešė besitraukiantys iš pareigų.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas tvirtino pasirinkęs A. Belickaitę į korporatyvinių reikalų direktorės pareigas dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą M. Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖMESIO

DĖMESIO portretas
UKRAINA PAKEITĖ SOSTINĖS PAVADINIMĄ...DABAR TAI NE KIJIV O XUJEV....

ogi

ogi portretas
si arogantiska kvaisa paskendusi savo biurokratyniuose skaiciuose furodiktato kur patys zmones imasi priemoniu o c ia ?.... /ramu grazu NP /geroves vertybiu/ formate ir tai tenkina svab saika reiskia /okey/ durnynas tesiasi tik nezin iki kokio gylio ? kai nieko nebeliks ???=0z,,,

Nu nzn

Nu nzn portretas
Neteisinu Armonaites-Belickaites kronizmo, bet nepamirsau ir valstieciu pirmojo LT asmens skvernelio zmonos idarbinimo istorijos uz valstybines nuolaidas. Jo mieloji ir dabar dirba tenai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių