P. Gražulis idėjų nestokoja: siūlo Vyriausybei nuvežti migrantus į Miuncheną

Seimo narys Petras Gražulis turi naują idėją dėl nelegalių migrantų krizės sprendimo. Jis siūlo Seimui priimti rezoliuciją, kuria siūlo Vyriausybei, atsižvelgiant į Miuncheno merės prašymą, Baltarusijoje esančius migrantus nuvežti arba sudaryti sąlygas jiems patiems vykti į Miuncheną.

Rezoliucijos projektą „Dėl migrantų iš Baltarusijos pristatymo Miuncheno merei“ P. Gražulis įregistravo, įvertindamas tai, „kad Vokietijos Miuncheno merė socialdemokratė Verena Dietl prašo leisti parsivežti Baltarusijos – ES pasienyje esančius migrantus pas save“.

„Nebegalime žiūrėti, kaip žmonės lieka ES pasienyje be perspektyvų ir tvyrant nežinomybei. Bavarijos sostinei žmonių gyvybių gelbėjimas yra svarbiausias prioritetas. Dėl to dar kartą siūlome greitai ir be nereikalingos biurokratijos Miunchene priimti pasienyje įstrigusius žmones ir suteikti jiems galimybę naudotis atitinkamomis prieglobsčio suteikimo procedūromis“, – rezoliucijos projekte parlamentaras cituoja Miuncheno merę.

Tokio sprendimo P. Gražulis siūlo imtis, atsižvelgiant į tai, kad ES vadovybė, anot jo, „kategoriškai atsisako finansuoti ES pinigais Europos išorinės sienos – apsauginio barjero Baltarusijos – Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos pasienyje su Baltarusija statybą".

Pasak parlamentaro, Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen šių metų spalio  22 d. vykusiame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime pareiškė, kad „Briuselis iš ES biudžeto neskirs lėšų migrantams sulaikyti skirtiems užtvarams prie ES išorinių sienų, taip pat ir pasienyje su Baltarusija, statyti, nepaisant daugybės šalių prašymų, nes esama seniai nusistovėjusios pozicijos „neskirti finansavimo aštriai vielai ir sienoms pasienyje“.

ELTA primena, kad pagal Seimo Statutą, rezoliucija yra Seimo nenorminis aktas, priimamas, kai siekiama patvirtinti raštu Seimo nuomonę kokiu nors valstybei svarbiu klausimu.

Rezoliucijos iniciatyvos teisę turi Respublikos prezidentas, Vyriausybė, Seimo nariai, komitetai ir frakcijos. Pasiūlymas svarstyti rezoliucijos projektą gali būti pateiktas savaitės arba dienos posėdžių darbotvarkės aptarimo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagonus karalius

pagonus karalius portretas
Baisus mažas gražulis dažnai smarves pati nvesti migrantus oro aeruoste skristi į Miuncheną. Neleidžia eiti prie pasienį kaip migrantus ganyti į mišką baisus mete šiukšlius..

būtų pigiau

būtų pigiau portretas
siūlau papildyti Gražulio pasiūlymą-reikia nuskraidinti, o ne nuvežti/ Ir išmesti su parašiutais. Manau, kad daugiau čia negrįžtų

Apie grazuli

Apie grazuli portretas
Grazulis ar ne pats cigonas? Toks juodas juodbruvis. Galetu gyvent tarp savo Baltarusijos patvoriniu gentainiu Ir butu niekuo neissiskiriantis nuo anu pupulis. Ir butu grazulis pagirtas tarp visu irako ir sirijos moteru. Ir pagirtas jo naujas sunus, kuri jis uzsistatytu ne viena tarp mazameciu mergaiciu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių