P. Mačiulis apie pokyčius prezidento komandoje: čia nėra jokios intrigos, dramos ar detektyvo

Prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis sako, kad pokyčiai šalies vadovo komandoje neturės įtakos Gitano Nausėdos vestai politinei linijai. „Prezidentas Gitanas Nausėda yra toks, koks jis yra“, – sako P. Mačiulis, pažymėdamas, kad nebent dėl įvykusių pasikeitimų komunikacijos grupėje gali šiek tiek keistis Prezidentūros žinučių pateikimo forma.

Pastarąją savaitę Prezidentūra pranešė, kad iš pareigų traukiasi Prezidentūros kanclerė Algė Budrytė, taip pat šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis bei dar du komandos nariai. Komunikacijos grupės vadovo pareigas ėjęs Ridas Jasiulionis nuo šiol koordinuos prezidentūros bendradarbiavimą su visuomeninėmis organizacijomis.

P. Mačiulio teigimu, visus šiuos pokyčius lėmė ne vidinės intrigos, bet natūrali darbuotojų kaita.

„Galiu pasakyti smalsaujantiems, kad čia nėra jokios intrigos, dramos, detektyvo ar vesterno. Yra tiesiog normali darbuotojų kaita, kai vieni žmonės išeina į kitus darbus, kai prezidentas nori sustiprinti vieną ar kitą poziciją. Dėl to pasikeitimai (Prezidentūroje – ELTA) yra normalūs, aš net neabejoju, kad jų bus ir ateityje. Ir prie ankstesnių prezidentų, premjerų ir būsimų prezidentų ir premjerų patarėjų kaita tikrai bus“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė G. Nausėdos patarėjas.

Kiekvienas žmogus ateina su savo vadovavimo filosofija – tai yra normalu.

Pasak jo, tai, kad keičiasi Prezidentūros komunikacijos skyrius bei kanclerė, įtakos prezidento politikos tonui turės nedaug.

„Kiekvienas žmogus ateina su savo vadovavimo filosofija – tai yra normalu. Bet drįstu teigti, kad niekas nesikeis. Prezidentas yra tas pats, prezidentas turi teisę keisti savo komandos narius“, – tvirtino patarėjas.

P. Mačiulio teigimu, be abejo, nauji komandos nariai, ypač komunikacijos grupėje, Prezidentūroje įneš naujos specifikos, tačiau, dar kartą akcentavo jis, prezidentas G. Nausėda išliks toks, koks yra.

„Komunikacija jau yra toks laukas, kuris, be strateginių dalykų, turi daug ir operatyvinių klausimų. Aš net neabejoju, kad atėjus naujiems komandos žmonėms galbūt bus įnešta naujų vėjų į šią sritį, bet tai, kad keistųsi prezidento politinė linija... Ji tikrai nesikeis. Prezidentas Gitanas Nausėda yra toks, koks jis yra. Jis turi labai aiškiai įvardinęs savo prioritetus ir nuosekliai siekia juos įgyvendinti. Kaip jie bus pristatomi visuomenei – formų yra įvairiausių. Tad neabejoju, kad pasikeitus vieniems ar kitiems žmonėms, galbūt forma, į kurią bus įpakuotos vienos ar kitos žinutės, gali kažkiek ir keistis“, – sakė P. Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vero

Vero portretas
Maciuli, ar tu irgi nesupranti, ar tik apsimeti nesuprNtąs, kad prezidentas netuti jokios politinės linijos. Ramiai sau kinkavo galvą, kai kolchoznikai arė kreiva vvalstybės vagą, dabar gi prir zitos valdzios kaip bimbalu sukandziotas zylioja po visus kampus be jokios tvarkos, tim trukdydamas siai vyriausybei durbti. Kur jo kokia politinė linija? Ar jis apskritai zino, kas jis ir ką jam veikti? Ir jūs Maciuli, nesugebat jo įstatyti i vagą, matyt ir patz nezinot kur yra ta tikroji vaga. Nors jeigu ir zinotumėt, tai labai abejoju, kad arogantiskas narcizas paklausytų jūsų patarimo. Keista būtų, kad ne visi tai mato, betgi nekeista, zinant kokia Lietuvos gyventojų kontingento dalis. Klausimas tik kada jūs pakiksite prezidento irstva? Bet gal, net ir suprasdamas, koks tuscias bereiksmis yra prezidentas, vis tiek ten sėdėsite, nes gi gerai apmokama silta vietelė. Jūs gi, sakykim, ne Zabarauskas, kuris, kai tik pamatė, su kuo turi reikalą, is karto pasiplovė kuo toliau nuo banko klerko.

oi , kaip konservatoriai n o r i padaryti

oi , kaip konservatoriai n o r i padaryti portretas
prezidentą NAUSĖDĄ --OŽIO k l a p č i u k u--niekaip n e p a v y k s t a padaryti ir N E P A V Y K S ! ,- o , GRYBAUSKAITĖ būdama prezidente- faktiškai ė j o -- OŽIO sekretorės pareigas- KGB-tai iš k g e b i s t ė s buvo padarė IŠKAMŠĄ---p a s t u m d ė l ė s būsenoje dabartiniu metu yra ŠIMONYTĖ, ją bando s u m d y t i nesubrendęs BROILERIS--laukiame t ę s i n i o . !

NA NA

NA  NA portretas
mačiuli , tik ne tau perėjūnui , aiškinti susidariusią padėtį ,------landsberginiai vėl traukia link perversmo ,jei Nausėda ne susivienys su tauta ,landsberginiai atskirs prezidentą nuo tautos, sukiršins ,o paskui ,kaip visada bandys daryti perversmą ,ne pirmą kartą ,jie tai daro,,,, sėkmės Nausėdai ,dirbti Lietuvai ,o ne landsberginių diktatūrai ,,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių