P. Saudargas: rugsėjo 10-ąją mitingas galėtų vykti ir prie Seimo

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas mano, kad rugsėjo 10 d. organizuojamas mitingas prieš COVID-19 ribojimus nepasiskiepijusiems organizatorių prašymu galėtų būti rengiamas prie Seimo. Vis tik, pasak jo, jeigu pastarojo protesto prie Seimo metu kilę neramumai kartotųsi, Seimo vicepirmininko teigimu, renginio organizatoriai jau negalėtų teisintis nežinoję, kad mitingas gali virsti riaušėmis.

„Policijos departamentas tiesiog siūlo organizatoriams (...) alternatyvą jiems patiems pagalvoti ir pasirinkti kažkurį iš parkų, (įskaitant – ELTA) ir Vingio parką, kur jau buvo vienas maršas organizuojamas. Tai bandoma gražiai susitarti. Lygiai taip pat kaip ir Seimo pirmininkė susitarė, pažadėjo susitikimą, tai bus pasiūlyta įvairių alternatyvų“, – „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

Seimo vicepirmininkas teigia, kad, jo nuomone, nepaisant Policijos departamento rekomendacijų, mitinguotojai galėtų rinktis ir prie Seimo. Vis tik, jo teigimu, jei neramumai kartotųsi, mitingo organizatoriai jau negalėtų teigti nežinoję, jog renginys gali išvirsti į riaušes.

„Jau raudona lemputė buvo įsijungusi, jau ribos buvo peržengtos ir visi turėjo įsivertinti situaciją. Ir mitingo organizatoriai antrą kartą tikrai negalės sakyti, kad mes nežinojome, jog tai išvirs į riaušes ar kad tai išvirs į nusikaltimus ar iš esmės į teroro aktus su sprogmenimis, kurie įvykdyti prie parlamento, ir nukentėjo pareigūnai. Visi matėme, kuo tai baigėsi“, – sakė politikas.

„Tikrai asmeniškai manau, kad gali jie ir prie parlamento mitinguoti, tikrai to nesibijočiau. Manau, kad ir visos valstybinės institucijos, taip pat jėgos struktūros pasimokė iš tų pavyzdžių. Manau, kad ir tas aptvėrimas kažkokio perimetro jis turėtų, galėtų būti, nes buvo labai jau leista įsijausti ir tiems neigiamiems elementams, kurie iš tikrųjų nenorėjo net kalbėtis. Mes matėme, kas vyko vakare ir naktį, jokio dialogo, taikaus protesto ten nebuvo“, – taip pat akcentavo P. Saudargas.

Jo teigimu, todėl rugsėjo 10 d. mitingo metu renginio organizatorių bus prašoma užtikrinti  maksimalų saugumą, įsivertinti pandemijos rizikas ir skirstytis tada, kai baigsis mitingui skirtas laikas.

ELTA primena, kad policijos generalinis komisaras Renatas Požėla neslepia, jog šalies policija rekomenduotų Šeimų sąjūdžio organizuojamą mitingą surengti ne prie Seimo, o viename iš Vilniaus parkų. Pasak jo, būtina suprasti, kad masinių renginių prie Lietuvos parlamento organizavimas dėl teisinio reguliavimo, numatančio, kad protestuotojai turėtų būti bent 75 metrų atstumu nuo Seimo pastato, yra sunkiai įmanomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apjuosti

Apjuosti portretas
Šeimos turėtų apjuosti Lietuvą susikabinę rankomis ir pademonstruoti vienybę kovojant už tautos amžinas vertybes: pagarbą vyro moteriai ir moters vyrui, didžiausia pagalba vaikams gyvenantiems savo šeimose, pasiekti oriai senatvę savo šeimose, gerbti visus partnerystėje, bet ne prostituciją, narkotikų platinimą, iškreiptą vaikų auklėjimą, vaikų atiminėjimą iš šeimų ir jų pardavinėjimą it t.t,

Anonimas

Anonimas portretas
Privalo vykti prie seimo, kad jame esantys pamatytų patenkintą tautą....

Mitingo dalyvis

Mitingo dalyvis portretas
Man sakyte sako kad ponaiotis tiesiuog rengia spastus mitingo organizatoriams.Jie pilnai suorganizuos provokacija,noredami isvengti daugiau mitingu.Sakys jus riausininkai kiesinaties padaryti perversma,arba tiesiuog Kremliaus suorganizuoti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių