Panevėžio mero R. Račkausko byloje apklaustas administracijos vadovas T. Jukna

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjamoje Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko piktnaudžiavimo byloje penktadienį apklaustas dabartinis savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

„Apklausė tik vieną liudytoją, kurį apklausti pageidavo gynėjai – dabartinį administracijos direktorių T. Jukną“, – BNS sakė teismo atstovas Vytautas Jončas.

T. Jukna apklaustas dėl savivaldybės komunikacijos projektų.

„Jis tuo metu buvo administracijos direktoriaus pavaduotojas ir atsakingas už komunikaciją, daugiausia apie tai buvo klausinėjamas“, – sakė teismo atstovas.

Gynėjai prašė į kitą posėdį, numatytą rugsėjo 3 dieną, kviesti dar liudytojų, teismas spręs, ar šį prašymą tenkinti.

Baigus visų liudytojų apklausas, byloje planuojama pereiti prie kaltinamųjų apklausų.

Panevėžio meras šioje byloje kaltinamas per patarėją davęs neteisėtus nurodymus savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų konkursų, organizuojamų savivaldybės, laimėtoja taptų su Mariumi Vaupšu, kurio atžvilgiu byla nutraukta po jo mirties, susijusi įmonė.

Taip pat įtariama, kad su juo iš anksto suderintos paslaugų kainos, perkamų paslaugų apimtys, kitos detalės. Buvo susitarta ir dėl tolesnio bendradarbiavimo, kad konsultacines paslaugas Panevėžio miesto savivaldybė ir ateityje pirks iš minėtos bendrovės.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų R. Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

Teisėsauga skaičiuoja, kad Panevėžio miesto savivaldybė patyrė mažiausiai 5 tūkst. eurų žalą, kai galbūt už tokias asmeniškai suteiktas paslaugas nepagrįstai sumokėta miesto biudžeto lėšomis.

Ši byla išskirta iš didesnio tyrimo dėl galimos korupcijos Panevėžio savivaldybėje, ikiteisminis tyrimas pradėtas 2018 metų birželį.

Šiemet teisėsauga pradėjo dar vieną tyrimą dėl galimo R. Račkausko piktnaudžiavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių