Pereiti į pagrindinį turinį

Panevėžio teatre siūloma atlikti veiklos auditą

2013-12-11 13:07
BNS inf.
V. Bukėno/BFL nuotr.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) nutarė kreiptis į kultūros ministrą Šarūną Birutį, kad šis inicijuotų Panevėžio J.Miltinio dramos teatro veiklos auditą.

Taip nuspręsta trečiadienį išklausius dviejų teatro profesinių sąjungų vadovus Rimantą Teresą bei Vytautą Kupšį bei patį teatro vadovą Romą Vikšraitį.

Profsąjungų atstovai kaltino J.Miltinio teatro vadovą nekompetencija, teatro žlugdymu, nemokšišku repertuaro formavimu, nesugebėjimu bendrauti su darbuotojais, jų persekiojimu, nesibaigiančiu psichologiniu teroru ir pan.

"To, kas pas mus teatre vyksta, kitaip kaip teatro agonija nepavadinsi", - tvirtino šio teatro Aktorių profesinės sąjungos pirmininkas V.Kupšys.

Pasak jo, spektaklius teatre stato tik aktoriai, nes režisieriai esą atsisako dirbti su R.Vikšraičiu.

"Kad yra žmonių persekiojimas, tai faktas. Per savaitę išvežami du žmonės į ligoninę su labai rimtomis ligomis, ištikusiomis krizėmis. Aktorė, atidirbusi 30 metų, išeina iš direktoriaus kabineto raudodama ir ne vieną kartą", - teigė Darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Rimantas Teresas.

Jų duomenimis, beveik per trejus metus pasikeitė apie pusę teatro darbuotojų.

Tuo metu R.Viškraitis visus kaltinimus vadino melu ir šmeižtu. Jis teigė esąs patenkintas darbo rezultatais.

"Jie abu nekompetetingi vertinti mano darbo, (...) turi mėgėjų teatro išsilavinimą", - kalbėjo direktorius.

Jis tikino dėjęs daug pastangų sutelkti kolektyvą, bet esą dalis žmonių tiesiog nori griauti, o ne kurti. Atliktas finansinis auditas rimtų pažeidimų teatre neaptiko.

J.Miltinio dramos teatre yra 98 darbuotojai, iš jų - 28 aktoriai.

Konfliktas tarp dalies teatro kolektyvo ir vadovo trunka jau kelerius metus. Pernai aktoriai yra išreiškę nepasitikėjimą R.Vikšraičiu.

Vienas iš Keistuolių teatro įkūrėjų, Elfų teatro direktorius, režisierius R.Vikšraitis Panevėžio J.Miltinio dramos teatro vadovu paskirtas 2010 metų spalį.

Prieš tai konkursą į teatro direktoriaus pareigas laimėjęs aktorius, buvęs televizijos konkurso "Dainų dainelė" vedėjas Laimutis Sėdžius po poros dienų parašė atsistatydinimo pareiškimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų