Pereiti į pagrindinį turinį

Iš pareigų atleistas Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas

2013-10-29 10:47
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Nuo trečiadienio iš pareigų atleidžiamas Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) direktorius Ričardas Vygantas.

Aplinkos ministerija pranešė, kad R.Vygantas šių metų liepos 12 dieną padarė tarnybinį nusižengimą - pažeidė Utenos RAAD vidaus tvarkos taisyklių ir darbo reglamento reikalavimus apie 10 val. palikęs darbo vietą ne darbo tikslais be savo tiesioginio vadovo sutikimo ir išjungęs tarnybinį mobilųjį telefoną.

"Taikant šią griežčiausią nuobaudą atsižvelgta į tarnybinio nusižengimo tyrimo komisijos išvadą, R.Vyganto kaltę, jo veiklą iki nusižengimo padarymo ir į tai, kad per pastaruosius 12 mėnesių jam jau taikyta tarnybinė nuobauda – pareikštas griežtas papeikimas", - antradienį informavo ministerija.

Pasak pranešimo, per pastaruosius 12 mėnesių R.Vygantui buvo skirtos dvi tarnybinės nuobaudos: papeikimas ir griežtas papeikimas, o iš viso per pastaruosius penkerius metus – penkios tarnybinės nuobaudos, tarp jų – du griežti papeikimai.

Pernai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tuometiniam aplinkos ministrui Gediminui Kazlauskui buvo rekomendavusi skirti R. Vygantą atleisti jiš pareigų, bet ministras nutarė jam skirti griežtą papeikimą.

VTEK pernai rugsėjį konstatavo, kad R.Vygantas sprendė žmonos brolio ir jo sutuoktinės tarnybos eigos klausimus, priiminėjo tarnybinius sprendimus dėl bendrovės "Ūrus ir Ko", kurioje dirbo jo sūnus, bendrovių "Utenos antrinis popierius" ir "Žalvaris", kuriose dirba jo sutuoktinė, bei bendrovės "Krisminda", kurios akcininkai ir darbuotojai yra R.Vyganto sūnus su sutuoktine.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų