Pasiklydę balsai nulėmė E. Pupinio pergalę: 5 balsais nugalėjo G. Palucką

Po Utenos vienmandatėje rinkimų apygardoje perskaičiuotų balsų Seimo nario mandatą laimėjo konservatorius Edmundas Pupinis.

Šioje apygardoje po sekmadienį vykusio antrojo Seimo rinkimų turo susiklostė nedažnai pasitaikanti situacija – E. Pupinis ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sulaukė identiško rinkėjų palaikymo. Tačiau konservatoriaus pergalę nulėmė apygardą tik antradienį pasiekę keli pasiklydę išankstinio balsavimo vokai.

Kaip Eltą informavo socialdemokratas Justas Pankauskas, apygardą pasiekė ne 7, kaip buvo skelbta anksčiau, bet 6 vokai. 4 iš jų buvo balsas atiduotas už konservatorių, 1 už G. Palucką, o vienas biuletenis buvo sugadintas.

Susumavus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad Utenos apygardoje už E. Pupinį balsavo 7 076 piliečiai, o už G. Palucką 7 071.

Yra 5 balsų skirtumas todėl konstatuojame faktą, kad ponas Edmundas Pupinis Utenos vienmandatėje apygardoje buvo išrinktas Seimo nariu.

Dar iki pasiekiant išankstinio balsavimo vokams, Utenos rinkimų apygardos rinkimų komisija pirmadienį perskaičiavusi visus vienmandatės rinkėjų balsus, nustatė, kad G. Paluckas surinko 7 070 rinkėjų balsų, o E. Pupinis – 7 072 balsus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkės Lauros Matjošaitytės teigimu, pirmadienį skelbta informacija, esą į Uteną keliauja 7 pasiklydę vokai buvo klaida.

„Mes patikslinome ir, kaip sakė apygarda, buvo gauti 6 vokai. Matyt kai rinkimų naktį mums perdavė informaciją apie pasiklydusius balsus, pačios apygardos kažką ne taip surašė. Galbūt, priskaičiavo prie Utenos apygardos dar vieną voką“, – Eltai aiškino VRK vadovė, pažymėdama, kad nepaisant visko dabar jau galima konstatuoti konservatoriaus pergalę.

„Yra 5 balsų skirtumas todėl konstatuojame faktą, kad ponas Edmundas Pupinis Utenos vienmandatėje apygardoje buvo išrinktas Seimo nariu“, – teigė L. Matjošaitytė.

Pasak jos, VRK šeštadienį rinksis į posėdį, kuriame, išnagrinėjus visus gautus skundus dėl rinkimų rezultatų, bus patvirtinti galutiniai rinkimų rezultatai. O lapkričio 3 dieną išrinktiems parlamentarams turėtų būti įteikti Seimo nario pažymėjimai.

ELTA primena, kad sekmadienio vakarą VRK skelbė, kad tiek už G. Palucką, tiek už E. Pupinį antrajame rinkimų ture balsavo po 7 075 rinkėjus.

Pirmajame Seimo rinkimų ture konservatorių atstovas E. Pupinis surinko 29,46 proc. balsų, o LSDP lyderis G. Paluckas liko antroje vietoje su 19,99 proc. balsų.

Utenos vienmandatėje perskaičiavus balsus, partijų pasidalintų mandatų skaičiai nesikeičia. Naujajame Seime daugiausia mandatų – 50 – turės konservatoriai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 32 mandatus, socialdemokratai – 13 mandatų, Liberalų sąjūdis – irgi 13, Laisvės partija – 11, Darbo partija – 10, Lietuvos lenkų rinkimų akcija Krikščioniškų šeimų sąjunga ir socialdarbiečiai turės po 3 mandatus, po 1 mandatą turės Lietuvos žaliųjų partija ir partija „Laisvė ir teisingumas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bėda

Bėda portretas
Baltarusija. Šaipomės iš kaimyninės valstybės, o kas darosi pas mus. Išrenkame, ką norime, o ne tai, kas surinko daugiausia balsų. Čia tai jau ,,demokratijos " viršūnė. Tokiais tempais pasieksime stalinizmo laikų epogėjų : ,,kiaulės viršesnės už kitus gyvulius". Joms visi keliai turi būti atviri, loviuose skaniausia ir pilniausia. Rinkimuose taip pat turi laimėti padėjėjos šefas. Ir tik dėl jo galima paleisti vokus po šalį klajoti ir tik po paros kažkur sugaudyti. Už šitą klastotę Pupinis privalo būti braukiamas iš Seimo narių visiems laikams, o paskui jį draugė L.Matjošaitytė iš VRK pirmininkių. Už nusikaltimus, jų ignoravimą ir slėpimą į tamsiukę .Kriminalas turi būti išaiškintas ir įvertintas visu griežtumu.Apgaulei ne...ne...ne.

Siaubas

Siaubas portretas
Neįtikėtina. VRK pirmininkė nežino, ką tvirtina apygardos komisijos pirmininke. Koks apsileidimas. Jokios atsakomybės. Kaip ji gali dirbti tokiose atsakingose pareigose?

Svieto pabaiga

Svieto pabaiga portretas
Padėjėja vadovavo rinkimų komisijai ... Spektaklis, juokingesnis už ,,Amerika pirtyje". Kokia drąsa? Koks nusikaltimas? Koks įžūlumas? Dar ruošiasi perskaičiuoti balsus? Šiuo atveju tai jau klaikus reiškinys, visiškas absurdas, tyčiojimasis iš įstatymų. Pirmiausia padaro lygiąsias, po to apmąsto, kad reikia įkišti du balsus ir paleisti po pasaulį klajoti iš pradžių 7 , kitą dieną jau tik 5 laiškus. Pagaliau prieš televiziją drįsta ištiesti biuletenį ir rodyti, koks jis gražus ir lemiantis. Suorganizuoti darbdavio, o gal ne tik darbdavio laimėjimą. Iš esmės žmogus organizavosi sau smagią darbo vietą. Laimės Pupinis- vėl darbas linksmas ir smagus. Iš išvaizdos tas Pupinis apyčiupis vyriškis, gera už tokio nugaros sėdėti ir palaimą apturėti. Apie šitą aferą galima kurti spektaklius, kaip padėjėja suorganizavo savo žmogui vietą į Seeeeeimą. Bet ir pačio ,,laimėtojo" koks naglumas : drįsta keliauti į Uteną ir stebėti , kaip gražiai atrodys ,,suieškoti" vokai. Atseit, aš nekaltas.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių