Paskui prezidentą „AstraZeneca“ pasiskiepijo ir premjerė I. Šimonytė

  • Teksto dydis:

„AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19 pirmadienį sostinės Antakalnio poliklinikoje paskiepyta premjerė Ingrida Šimonytė, taip siekiant parodyti pasitikėjimą šiuo preparatu.

„Man labai gaila, kad šitai vakcinai pasitikėjimo pritrūko ir tikrai tą matom objektyviai iš vakcinavimo duomenų“, – žurnalistams po skiepo sakė Vyriausybės vadovė.

Ji sako pasitikinti Europos vaistų agentūros sprendimu dėl „AstraZeneca“ vakcinos, o priimti sprendimai leis šiek tiek greičiau pasiskiepyti.

„Manau, kad tie sprendimai, kurie yra priimti, kad tie žmonės, kurie pasitiki Europos vaistų agentūros sprendimu vakcinuoti visas vakcinas, kurios dabar Lietuvoje yra naudojamos ir po papildomų patikinimų, kurie buvo paskelbti praėjusį ketvirtadienį, tikrai turės galimybę ir greičiau pasiskiepyti, negu eilė judėtų visiškai pagal nustatytus reglamentus, nes turbūt kažkam tokių abejonių, gaila, kad liks, bet aš tokių abejonių neturiu“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Visą laiką sakiau, kad pasitikiu, esu nusiteikusi sulaukti savo eilės ir tikrai tos eilės besisaugodama būčiau sulaukusi, bet po praėjusios savaitės įtampos priėmėme sprendimą, kad būtų vertinga abejonėms išsklaidyti ir įsitikininams, kad galbūt vadovams bus kažkokia skanesnė vakcina palikta, pasirinkti šitą vakciną ir pasiskiepyti, dėl to šiandien tą ir darome“, – teigė ji.

Man labai gaila, kad šitai vakcinai pasitikėjimo pritrūko ir tikrai tą matom objektyviai iš vakcinavimo duomenų.

Anksčiau pirmadienį pirmąjį „AstraZeneca“ skiepą gavo ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Pirmadienį taip pat bus paskiepyta ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen bei sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Lietuvoje ir virtinėje Europos valstybių skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina praėjusią savaitę buvo laikinai sustabdytas dėl nustatytų tromboembolijos atvejų paskiepytiems žmonėms.

Ketvirtadienį Europos vaistų agentūra paskelbė, jog ši vakcina nuo COVID-19 yra saugi ir veiksminga, todėl Lietuvoje atnaujintas skiepijimas šia vakcina.

Siekiant parodyti pasitikėjimą bendrovės „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurta vakcina, pirmadienį įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro įsakymas, kuriuo į skiepijamų asmenų prioriteto eilę įtrauktas prezidentas, Seimo bei Vyriausybės nariai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Esu medikė, todėl labai įdėmiai stebiu ir ne pirmą kartą matau, kad skiepijant duriama adata į buteliuką, pritraukiama skysčio ir SU TA PAČIA ADATA duriama į petį. Negi nereikia pasikeisti adatos, negi tinka panaudota? Kaip buvo jums,kurie jau paskiepyti, kas man atsakys?

Veterinorius

Veterinorius portretas
O tai arklius (kumeles) irgi nuo covidų jau skiepija? Man rods, Raskevičius su savo profesionalia strauble ją daug geriau paskiepytų. Į apkakintą kumelskylę.

kkaip viskas matosi ,ko rusai nori labiausiai,,,,,,,,,,,,,,

kkaip viskas matosi  ,ko rusai nori labiausiai,,,,,,,,,,,,,, portretas
Cia rusai selsta del skiepu,jie nori sugriauti lietuvos ivaizdi ,kad zmones ismirtu tada jie dziaugsis,bus rusams vietos daugiau, per visus laikus rusai tik naikina kitas tautas kaip beismanydami,toks ju mentelitetas,,man tik juoka kelia ju pliurpalai,putino -gerbejai,
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių