Pekine ieškoma sklypo Lietuvos ambasados pastatui statyti

Kinijos sostinėje Pekine ieškoma sklypo Lietuvos ambasados pastatui statyti.

Kaip BNS informavo Užsienio reikalų ministerija (URM), šiuo metu Lietuvos ambasada veikia nuomojamose patalpose, kurios tik iš dalies atitinka diplomatų poreikius, taip pat netenkina ir gana brangi nuomos kaina.

„Jau dabar sunkiai išsitenkame turimose patalpose. Vien per pastaruosius penkerius metus ambasados personalo sudėtis išaugo beveik dvigubai – daugiausiai dėl to, kad didėjo specialiųjų atašė skaičius“, – BNS atsiųstame komentare cituojamas ministras Linas Linkevičius.

Anot ministerijos, norima, kad ambasada įsikurtų šalia kitų Europos Sąjungos šalių ambasadų.

„Matydami, kaip plečiasi prekyba su Kinija, didėja ne tik verslo, bet ir mokslo, kultūros sektorių susidomėjimas šia šalimi, prognozuojame, jog ateityje poreikiai tik didės“, – teigia ministras.

Teigiama, kad Kinija išlieka svarbiausia Lietuvos prekybos partnerė Azijoje – ekonominiai santykiai intensyviai plėtojasi, ypač – prekybos, žemės ūkio produktų eksporto, transporto, taip pat kultūros, turizmo bei kitose srityse.


Šiame straipsnyje: PekinasLietuvos ambasadaKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius nėra populistas. Kinija galėtų tapti viena pagrindinių lazerių technologijų eksporto rinkų Lietuvos įmonėms, sako šis Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministras V. Sinkevičius, kuris yra aukšto rango valstiečių partijos atstovas. Šiuolaikiniai populistai yra prieš Kiniją, nesąžininga konkurencija atimančią mūsų darbo vietas. Valstiečiai gi yra už prekybą su Kinija, už mūsų lazerinių aukštųjų technologijų ir darbo vietų atidavimą Kinijos komunistams vardan otkatų. "Kinijos meilė mūsų lazeriams yra sąlygota vieno tikslo - nukopijuoti technologiją! Jokio bendradarbiavimo, meilės arba seilės nėra! Visa ju sistema ant šito pastatyta! Mūsų glušas ministras to nesuvokia." Nėra geresnio apibūdinimo ir geresnio įrodymo, kad valstiečiai nėra populistai, o tokie pat globalistai, kaip ir visi Lietuvos politikai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Ne

Ne  portretas
Pekine, o, Chabarovske, kinai tuoj nupirks..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių