V. Čmilytė-Nielsen: užsikrėtusiųjų nepadaugėjo ir tikiuosi, kad taip ir liks

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikina, kad naujų užsikrėtimų koronavirusu Liberalų sąjūdžio frakcijoje nėra. Parlamento vadovė taip pat akcentuoja pasitikinti Seimo nariais, kad kiekvienas iš jų eina į darbą tik įsitikinęs, kad neturėjo aukštos rizikos kontakto su sergančiuoju ir įvertinęs visas aplinkybes.

„Visų pirma, kiek žinau iš frakcijos kolegų, tai, išskyrus Joną Varkalį, Viktorą Pranckietį ir dabar mane, visų kitų frakcijos narių testų atsakymai buvo neigiami, užsikrėtusiųjų nepadaugėjo ir tikiuosi, kad taip ir liks“, – žurnalistams surengtoje nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Kalbant apie Seimo narių darbą ir tai, kad ir šiandien jie dirba, tai yra normalu. Kiekvienas Seimo narys, kuris ateina į darbą, manau, tai daro įvertinęs aplinkybes ir įvertinęs, ar turėjo, ar neturėjo aukštos rizikos kontaktą. Tokias rekomendacijas mums yra suteikę ir sveikatos ekspertai. Jos yra suderintos su Seimo kanceliarija“, – sakė Seimo pirmininkė.

Jos teigimu, pasitarime sutarta, kad bus dar sukonkretintos tos rekomendacijos, jei dar vis dėlto kils klausimų kitiems Seimo nariams ar žiniasklaidai, visuomenei, kad jokių dviprasmybių neliktų.

Žadama įrengti mobilųjį patikros punktą

V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad visiems parlamentarams bus siekiama sudaryti galimybę atlikti koronaviruso testus prie Seimo rūmų įrengiant mobilųjį COVID-19 tyrimų punktą.

„Pirmadienį bus sudaryta galimybė šalia Seimo rūmų atlikti testus visiems Seimo nariams, kad užtikrintume, jog užsikrėtusieji Seimo nariai, tie, kurie nejaučia simptomų, nebūtų Seimo salėje“, – penktadienį surengtoje nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Pirmadienį bus sudaryta galimybė šalia Seimo rūmų atlikti testus visiems Seimo nariams.

Ji patvirtino, kad svarstoma apie galimybę steigti mobilųjį koronaviruso tyrimų punktą šalia Seimo rūmų.

„Viena iš galimybių, kad būtų (steigiamas – ELTA) mobilus punktas prie Seimo, bet čia reikėtų tą klausimą adresuoti Seimo kanceliarijai. Jie derina šį optimalų sprendimą su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru. Ir manau, kad artimiausiu metu tie sprendimai bus priimti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Svarsto apie postą „valstiečiams“

V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad valdančiųjų siekis rasti kompromisą su įsižeidusia ir protestuojančia „valstiečių“ frakcija nėra niekaip susijęs su emocingai deklaruotu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pažadu atsisakyti Seimo nario mandato. Jos teigimu, apie galimybę skirti dar vieną, „valstiečiams“ teksiančią Seimo pirmininko pavaduotojo pareigybę svarstoma tik dėl to, kad kyla reali problema didžiausiai opozicinei frakcijai neturėti atstovo parlamento valdyboje.

„Akivaizdu, kad nepavykstant šiai didžiajai opozicinei frakcijai užsitikrinti savo atstovo valdyboje per opozicijos lyderio išrinkimą, iškyla problema, kad jie neturi savo atstovo valdyboje. Todėl būtų galima svarstyti ir apie tokį sprendimą (skirti dar vieną Seimo pirmininko pavaduotoją – ELTA). Bet, manau, kad kitos savaitės pradžioje, pasikalbėję su naujaisiais šios frakcijos lyderiais, mes tuos sprendimus rasime“, – penktadienį nuotoliniu būdu surengtoje spaudos konferencijoje sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Akivaizdu, kad nepavykstant šiai didžiajai opozicinei frakcijai užsitikrinti savo atstovo valdyboje per opozicijos lyderio išrinkimą, iškyla problema, kad jie neturi savo atstovo valdyboje.

Visgi Seimo pirmininkė pažymėjo, kad sprendimų paieškos niekaip nėra susijusios su Ramūno Karbauskio ketvirtadienį deklaruotais skambiais pareiškimais.

„Norėčiau pabrėžti, kad mūsų galimi veiksmai ar pokalbiai, kurie dabar vyksta su frakcijų atstovais, tarp jų ir su didžiosios opozicinės frakcijos atstovais, nėra susiję su šiais gana emocingais pareiškimais“, – teigė politikė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį po kurį laiką besitęsusių valdančiųjų ir opozicijos ginčų skirstantis postus Seime, R. Karbauskis viešai pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato dėl valdančiųjų nepagarbos opozicijai. Pasak politiko, nauja valdžia kenkia „valstiečiams“ ir opozicijai, keršydama jam asmeniškai. „Valstiečių“ lyderio teigimu, naujoji valdančioji dauguma netoleruoja kitokios nuomonės, riboja opozicijos teises.

R. Karbauskio teigimu, jis sprendimą pakeistų tik tuo atveju, jei to jo paprašytų valdančioji dauguma. Kitu atveju antradienį politikas ketina pateikti prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl Seimo nario mandato atsisakymo. Politikas informavo, kad jam pasitraukus iš parlamento, LVŽS frakcijai vadovaus Aušrinė Norkienė. Jis taip pat teigė, jog tikisi, kad A. Norkienė vis dėlto bus paskirta Seimo vicepirmininke.

Kviečiame stebėti konferencijos vaizdo įrašą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Taigi kgbynas negali sirgti...

Man taip pat

Man taip pat  portretas
šis seimo savo politine morale yra žlugęs . Pavaduotoju , ponios Čmilytės ANTRU siūlymu , pasiūlytas darbietis Mazuronis , mažiausiai mandatų gavusios partijos atstovas ? Įdomu už ką ? Ir ką sutarė ,nes net suliberalėjęs Prancietis " sutartinei dėžutininkų " partijai į seimą NR 3 tiko ? O štai Mazuronio , man tokie yra " politinės atliekos " kelias dar įdomesnis : 2006 - 2015 partija Tvarka ir Teisingumas , 2015 - 2019 LIBERALŲ SĄJŪDIS , 2019 Darbo partija :) Liberali pirmininkė į pavaduotojus buvusį liberalą !!!! :))) Puiku , kad " valstiečiai " nesitarė , nes 30 metų opozicijai dėl pavaduotojų tartis nereikėjo . Pagarba " valstiečiams" , o šiai daugumai linkiu "skęsti ", pradėjote nuo chaoso ir kiršinimo .

manau

manau portretas
Kgb karininko ČMIL dukra negali sirgti kažkokiu veryginiu išmislu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių