Po grasinimų A. Dulkiui prakalbo apie politikų gaunamas žinutes: viskas prasidėjo nuo Šeimų maršo?

  • Teksto dydis:

Teisėsauga tiria grasinimus ministrui Arūnui Dulkiui. Apie politikų persekiojimą ir gaunamas žinutes – pokalbis „Info dienoje“ su Liberalų frakcijos seniūnu Eugenijumi Gentvilu.

– Kaip jums atrodo, kiek tai yra rimta?

– Kai pasižiūri, kas vyksta kartais pasaulyje, tai atrodo rimta. Nemanau, kad čia labai kažkas įvyktų pono Dulkio atžvilgiu, bet žmonės, dalis visuomenės, tikrai yra išsicentravę. Daug Seimo narių gauna tikrai organizuotai siunčiamų elektroninio pašto žinučių, vieną pats esu perdavęs, kai grasina gerklę perpjauti, jeigu neduosime socialinio buto, kuriuos atseit duodame migrantams. Dėl to kreipiausi į Seimo kanclerį, jis perdavė Vadovybės apsaugos departamentui, kažką analizuoja išsiaiškino, kad asmuo yra žinomas, kuris siuntinėja tokias žinutes. Dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Aš sieju tą išsibalansavusių žmonių suaktyvėjimą su Šeimų maršu, kuris pasižymėjo labai agresyvia retorika.

Bet gauname ir daugiau – visuomenė, kaip sakau, išsibalansavusi, įtikėjusi visokiomis sąmokslo teorijomis. Pavyzdžiui, kad šitas Seimas išrinktas neteisėtai. Ir visi Seimo nariai gauname nurodymus, reikalavimus iki balandžio 20 ar kažkurios dienos atlaisvinti neteisėtai užimtas patalpas ir grąžinti neteisėtai gautą atlyginimą. Čia ta gražioji istorijos dalis, o yra ir tokių laiškų, čia jau aš galbūt asmeniškai gaunu, kurie reaguoja į bet kokį mano pasisakymą Seimo salėje arba veiksmą: pavyzdžiui, (Petras, – red. past.) Gražulis atneša vainiką, padeda prie Seimo tribūnos, aš išnešu tą vainiką. Po kokių keturių minučių gaunu, sakyčiau, grasinantį laišką, nežinau, kaip įprasta televizijoje, cituoti jį sunku, nes be keiksmažodžių jame nelabai kas ir yra. O pabaigoje taip parašo, čia jau švelnioji dalis: „Šūdo gabalas, sutiksiu tave gatvėje, pasveikinsiu tave vyriškai“.

– Ar jūs norite pasakyti, kad gauti tokias žinutes politikams yra įprastas dalykas?

– Ne, tai nebuvo įprasta. Gaudavau visokių žinučių dėl savo požiūrio, dėl savo balsavimo. Tačiau dabar eina vien tik visokie keiksmažodžiai, pravardžiavimai – „politinė prostitutė“ čia yra paprasčiausias dalykas. Ir tai yra susiję su tais dalykais, kurie prasidėjo nuo vasario mėnesio – „sukišime jų vaikams į dantis“. Kitaip sakant, aš sieju tą išsibalansavusių žmonių suaktyvėjimą su Šeimų maršu, kuris pasižymėjo labai agresyvia retorika. Dabar jie bando gintis, tai čia tik pavieniai žmonės. Bet prisiminkime, nuo ko prasidėjo: nuo to paties (Artūro, – red. past.) Orlausko ir kitų organizatorių labai agresyvios retorikos. Tą agresyvią retoriką pasigavo ne vienas, ne du, ne penki. Jeigu aš jau gaunu iš kokių aštuonių adresatų nuolatines žinutes, tokias ant grasinimo ribos, su keiksmažodžiais peržengiančiais bet kokias ribas. Tai manau, kad ir kai kurie kiti prieš Šeimų maršą pasisakę asmenys tuos dalykus gauna nuolatos. Ir tai nėra pavieniai asmenys.

Eugenijus Gentvilas. P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

– Europoje yra buvę atvejų, kai politikai yra užpuolami ir žūsta. Vienas naujausias atvejis yra Didžiojoje Britanijoje ir istorija mena dar kelis – incidentas yra įvykęs Lenkijoje, prieš kelis metus scenoje buvo užpultas ir vėliau mirė Gdansko meras. Ar manote, kad grėsmė ministrui A. Dulkiui yra reali?

– Negaliu įvertinti, nežinau žinučių turinio, tačiau matydamas, kokie išsicentravę, išsibalansavę žmonės atsiranda... Tiesiog gatvėje prie manęs priėjo moteriškė ir sako: žinok, visi žmonės dabar miršta nuo vakcinų. Susigūžiau, sakau: o tie 2 tūkst. žmonių, kurie mirė iki vakcinų atsiradimo, dėl ko jie mirė? Pagalvojo, pagalvojo ir sako: dėl medicininės nepriežiūros. Na, vis tiek jie tiki, kad dabar žmonės miršta tik dėl vakcinų, o ne nuo kovido. Ir diskutuok tu su jais. (Ramūnas, – red. past.) Karbauskis, tas didysis dialogo apologetas siūlo eiti ir kalbėtis su jais. Neisiu aš kalbėtis. Jeigu yra tik keiksmažodžiai jų retorikoje, ne pavienio, o daugelio jų. Tai nematau reikalo eiti ir kalbėtis. Aš nenoriu sakyti, kad ignoruoju. Aš perskaitau, išklausau, ką jie sako, bet tai tikrai tampa šiek tiek ir pavojinga.

Karbauskis, tas didysis dialogo apologetas siūlo eiti ir kalbėtis su jais. Neisiu aš kalbėtis. Jeigu yra tik keiksmažodžiai jų retorikoje, ne pavienio, o daugelio jų.

– Ar A. Dulkys ir politikai, kurie yra valdžioje, kurie priima sprendimus, ar jie turėtų būti saugomi?

– Nemanau, tačiau turėtų elgtis apdairiai.

– Kas tai yra? Kaip jūs tuomet elgiatės, sulaukdamas tokių žinučių?

– Elgiuosi taip, kaip elgdavausi ir iki tol. Tarpuvartėse nestoviu tamsoje, bet eiti kur nors – einu, važiuoti kur nors – važiuoju. Tiesiog patys turėtume būti atsargesni, o policija, teisėsauga, turėtų pradėti, mano manymu, persekiojimus atžvilgiu tų, kurie leidžia štai tokią neapykantos kalbą, grasinančio turinio, nemandagią gal čia netinkama – kiekvienas turi teisę ką nors iškeikti, jeigu yra nekultūringas. Bet šiaip turėtų ir teisėsauga per padidinamąjį stiklą pradėti žiūrėti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad terorizuoja visą mūsų Tautą ši valdžia.Jie prisiekė ginti mus,o dabar kas yra.Psichologiškai mus spaudžia su tais skiepais,su draudimais gpasu,dabar dar privalom dėvėti tik kur jie nurodo kaukes.Argi tai ne spaudimas? Žmonės iš nevilties pasako šiurkščius žodžius,nes juos niekas negina.Argi tokios mes norėjome Lietuvos prieš 30 metų? Kur ta vadinama mūsų laisvė? Tokios dar valdžios nėra buve kuri taip nualino Lietuvą,taip naikintu mus visokiais būdais.Dabar kesinasi į mūsų vaikus,anūkus.Nuo tokios valdžios mes jau pavargome ir tikiuosi jai reikėtų palikti seimą.

petras

petras portretas
LR valdžia išrinkta rinkėjų mažumos. Va ir problemos..Neatstovaujama visai TAUTAI. Kodėl nekečiami rinkimų įstatymai?

ALGIS

ALGIS portretas
Pasinaudodami šventu Š E I M O S vardu , susibūrę visokie išgamos , daro nesąmones ir nusikaltimus , sodinti tokius be gailesčio .
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių