I. Šimonytė atsakė į kritiką dėl infliacijos: gal prezidentas pavargo užsiimti užsienio politika

Premjerė Ingrida Šimonytė atmeta šalies vadovo kritiką dėl valdančiųjų veiksmų reaguojant į šalyje kylančią infliaciją. Ministrė pirmininkė dar kartą pabrėžė, kad konkrečius sprendimus reikėtų priimti tik matant pilną ekonomikos vaizdą.

„Prezidentas galbūt pavargo šiek tiek pavargo užsiimti užsienio politika ir vėl grįžo prie savo įprastų Vyriausybės kritikavimo pomėgių“, – trečiadienį Vyriausybės spaudos konferencijoje sakė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė akcentavo, kad Vyriausybė pirmiausiai planuoja sulaukti atnaujintų ekonominių projekcijų, kurias kitą savaitę turėtų pateikti Lietuvos bankas. Tik įvertinus prognozes, pasak jos, bus galima pasirinkti tikslingiausias infliacijos švelninimo priemones.

LNK reportažas:

„Yra daug neapibrėžtumų dabartinėje ekonominėje situacijoje ir tas neapibrėžtumas yra labai didelis. Ir dėl to patikimai prognozuoti tiek ekonomikos plėtrą, tiek atskirų rodiklių pokytį yra sudėtinga. Žinoma, tai nekeičia to fakto, kad infliacijos rodikliai bus aukšti, tačiau reikia labai gerai įsivertinti jos šaltinius ir tuomet pasirinkti priemones, kurios būtų taikliausios šitoms problemoms spręsti“, – aiškino ji.

Prezidentas galbūt pavargo šiek tiek pavargo užsiimti užsienio politika ir vėl grįžo prie savo įprastų Vyriausybės kritikavimo pomėgių.

Premjerė patikino, kad Vyriausybė kainų augimo situaciją „vertina rimtai“ ir akcentavo, kad matant pilną vaizdą, bus pateikti atitinkami pasiūlymai problemų sprendimui. Ministrė pirmininkė pridūrė, kad infliacijos padarinius galima amortizuoti ne tik šalies vadovo siūlomomis priemonėmis.

„Suprantu, kad prezidentui atrodo, jog jo siūlomos priemonės yra absoliuti tiesa ir vienintelis galimas sprendimas, tačiau matyt gali būti ir kitokių požiūrių“, – teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad trečiadienį valdančiųjų reakciją į šalyje augančius kainų augimo rodiklius kritiškai įvertino prezidentas Gitanas Nausėda.

„Man tikrai neramu ir net šiek tiek stebina abejingumas infliacijos tematikai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo jis

„Atleiskite, bet už poros savaičių ar šiek tiek vėliau ir šildymo sezonas pasibaigs. Tai mes apsimesime, kad šildymo sezonas prabėgo nejuntamai ir be jokių pasekmių žmonėms“, – tvirtino G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, Prezidentūra atliko nuomonės apklausą, kuri parodė, kad 9 iš 10 gyventojų jaučia infliacijos pasekmes. Taip pat, prezidento teigimu, apklausos duomenys rodo, kad lygiai tiek pat mano, jog valstybės institucijos padarė nepakankamai siekiant kompensuoti infliacijos padarinius.

Smarkiai išaugus energijos kainoms, sausio pradžioje Vyriausybė pritarė antrajam energijos kainų švelninimo paketui. Nuspręsta parlamentui siūlyti įstatymo projektą, kuriame numatoma centralizuotam šildymui ir karštam vandeniui taikyti nulinį lengvatinį PVM tarifą, o tai valstybės biudžetui kainuotų maždaug 23,3 mln. eurų.

Tuo metu prezidentas G. Nausėda Seimui taip pat pateikė infliacijos padarinių amortizavimui skirtus įstatymų projektus. Šalies vadovas siūlo didinti NPD nuo 460 iki 510 eurų bei išmokėti vienkartines 100 eurų išmokas labiausiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

Vis tik Vyriausybės siūlymą ketvirtadienį nusprendęs svarstyti Seimas po pateikimo pritarė tik vienai iš dviejų Prezidentūros priemonių – siūlymui didinti NPD.

Tuo metu įvairioms frakcijoms atstovaujantys parlamentarai antradienį Seimui pateikė net 10 iniciatyvų dėl PVM įstatymo pakeitimų, tačiau daugelis jų buvo grąžinti tobulinti arba atmesti.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šimonyte, jei tu sukta, nemanyk, kad kiti nemato

Šimonyte, jei tu sukta, nemanyk, kad kiti nemato portretas
Premjerė mano, kad dėl žmogaus teisių suvaržymų steigti komisiją, kad užtikrinti nepaprastosios padėties parlamentinę kontrolę, yra pertekliniai, nes, pasak jos, tai gali daryti ir Seimo komitetai. Tai yra tie komitetai, kurios pačią pirmą dieną po Seimo rinkimų ugrobė landsbergistai ir susodino savo klapčiujus į visus postus. Kaip manote ar nors vienas iš jų yra sąžiningas žmogus, ar jiems rūpi žmogaus tesės?

Aš nustebęs!

Aš nustebęs! portretas
Ant kiek Šimonytės charakteris panašus į Putino!

psichinė nesveikata

psichinė nesveikata portretas
Ji iš pavydo priekabiauja prie Prezidento. Nuo to laiko, kai prakišo rinkimus, o paūmėjimai įvyksta visada, kai tik nusmunka jos reitingai, o Prezidento pakyla
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių