Politologas apie migrantų krizę: suprantu prezidentą, kuris blaškosi

  • Teksto dydis:

Migracijos krizė skaldo Europą. Angelos Merkel skambučiai Aliaksandrui Lukašenkai kiršina ne tik Vokietiją, bet ir Lietuvos politikus, praneša LNK.

Anot politologo Sauliaus Spurgos, migrantų įleidimas į šalies teritoriją reikštų paskatinimą A. Lukašenkai migrantų siųsti daugiau: „Tai būtų toks precedentas, paskatinimas. Migrantų gali atsirasti ir 40 tūkst. ir 100 tūkst. Įdomu, kad ne tik praleidimas, bet i žinia apie tai gali sukelti tokius efektus. Turime ne tik migrantų krizę, bet ir informacinę krizę, politinę krizę“.

„Man sunku sėdėti ir komentuoti tuos įvykius, sunku matyti tuos vaizdus. Kiekvienas turime pagalvoti ir pamastyti, kur čia yra taikoma ir kas yra padaryta. Mes turime vertybes, o jos iškreipiamos, pateikiamos per kreivą veidrodį. Mūsų vertybės pakeičiamos. To veidrodžio beveik neįmanoma ištiesinti, turime rinktis tarp blogo ir blogesnio. Gyvenime taip būna ne dažnai, bet būna. Mes turime nepasiduoti emocijoms ir galvoti, ką mūsų veiksmai gali reikšti ir ką gali lemti“, – teigė S. Spurga.

Pasak S. Spurgos, A. Merkel skambinimas A. Lukašenkai gali blogai baigtis: „Tai pavirs informaciniu karu, tam tikra iškreipta informacija savo vidaus vartotojams, kas yra labai svarbu. Tai sukelia sumaištį ir pas mus, ir visur kitur, beje, ir Vokietijoje – visuomenė suskilo, yra dvi nuomonės. Manau, kad tai – žibalo pylimas radikalioms Vokietijos jėgoms, kurių netrūksta“.

Matyt, A. Merkel pasiduoda savo impulsui. Neatsitiktinai Vokietijoje ji buvo šiek tiek pašiepiančiai vadinama Motina Terese.

„Matyt, A. Merkel pasiduoda savo impulsui. Neatsitiktinai Vokietijoje ji buvo šiek tiek pašiepiančiai vadinama Motina Terese. Matyt, ji demonstruoja, kad atjaučia. Manau, kad tai yra susiję ir su vokiečių vaidmeniu XX a. istorijoje, kai vokiečiai pamynė žmoniškumo principus. Tas antspaudas uždėtas, ir jie nori kompensuoti. Jie tai yra giliai apmąstę, jie turi tokias vertybes, tokias pažiūras“, – tikino politologas.

„Aš suprantu prezidentą, kuris blaškosi ir kuriam turbūt labai sunku buvo pasakyti per interviu BBC, kad mes nepritariame tokiam požiūriui. Manyčiau, kad vis tiek mes turime laikytis savo, matyti savo perspektyvą ir ginti savo vertybes“, – komentavo jis.

Kaip teigė S. Spurga, tokie Baltarusijos veiksmai skaldo ir Europą, ir Lietuvą: „Apmaudu, todėl, kad A. Lukašenkos pirminiai tikslai ir buvo tokie. Jis juos pasiekė. Mes labiausiai jam atkeršytume, jei vieningai žvelgtume į šį klausimą. O su Vokietija reikia rasti diplomatinių kanalų, reikia kalbėti. Man nesuprantama, kaip tokia patyrusi politikė kaip A. Merkel, nepasikonsultavusi, neįvertinus galimų pasekmių, vėl imasi to paties žingsnio kaip 2015 metais, kai nepasikonsultavusi pakvietė migrantus atvykti“.

„Net ir šios dienos žiniasklaidoje yra aiškiai pasakyta, kad Vokietija kviečia atvykti, bet kviečia tuos, kurie iš tikrųjų yra priremti didelių neganų arba yra kvalifikuoti darbuotojai. Yra Vokietijos įstatymai. Šitie žmonės yra pajėgūs atskristi, pajėgūs aplikuoti. Jie neturėtų plėšyti pasų ir brautis per sieną – tokios yra taisyklės“, – šnekėjo politologas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagoniai gyvuoja

pagoniai gyvuoja portretas
Juodarašai žydai istorijos (šiukšlunes) žydai krikščius labai žiaurus nužudyti pagonus nekaltos senalius,vaikus ir tevelius miližius aukos žalos mokek kompensijos. Žydai aštros nusikaltimus labai gudrus blefos.

Viktoras Šneideraitis iš Šilutės.

Viktoras Šneideraitis iš Šilutės. portretas
Prisiminkite, ką padarė šis Bankininkas atiejas valdžion.Gan greit jis paskelbė, kad žydai yra aukščiausia rase Lietuvoje ir kad lietuviai yra nusikalte prieš šios juodašiknius.Nes lietuviai atejo į izraeli 1939 m. iš žydpalaikių atėmė visa jų SUNKIŲ ,,darbų" uždirbta turtą ir ištrėmė į TOLIMIAUSIUS Lietuvos raj.Po kurio laiko Bankininkas pareiškė, kad Lietuvoje gyvena dar viena aukščiausia rasė prieš kuria lietuviams privalu nusilenkti,prieš Pydarus.Europoje dauguma valdžių yra kraštutinai RASISTINĖS. Ypač RASISTINĖS yra Vokietija,Prancūzija,Olandija, Anglija,Ispanija. Masiškai įsileisdamos į savo šalis juodašiknius,kurie čia gyvena TIK iš pašalpų, jos NAIKINA savo teritorijose BALTA rasę.Šio metu šios RASISTINĖS vyriausybės, lyg pasiutę šuniekai įnirtingai puola Lenkijos valdžia kuri atsisako būti RASISTINE ir NAIKINTI savo BALTA rase. Sutinku,Bankininkas plaškosį tarp RASISTŲ ir NE rasistinės Lenkijos. Bet jis kaip Bankininkas žino,kad gaus pinigų už baltų žmonių sunaikinimą

Viktoras Šneideraitis iš Šilutės.

Viktoras Šneideraitis iš Šilutės. portretas
Prisiminkite, ką padarė šis Bankininkas atiejas valdžion. Gan greit jis paskelbė, kad žydai yra aukščiausia rase Lietuvoje ir kad lietuviai yra nusikalte prieš šios juodašiknius.Nes lietuviai atejo į izraeli 1939 m. iš žydpalaikių atėmė visa jų SUNKIŲ ,,darbų" uždirbta turtą ir ištrėmė į TOLIMIAUSIUS Lietuvos raj. Po kurio laiko Bankininkas pareiškė, kad Lietuvoje gyvena dar viena aukščiausia rasė prieš kuria lietuviams privalu nusilenkti,prieš Pydarus.Europoje dauguma valdžių yra kraštutinai RASISTINĖS. Ypač RASISTINĖS yra Vokietija,Prancūzija,Olandija,Anglija,Ispanija. Masiškai įsileisdamos į savo šalis juodašiknius,kurie čia gyvena TIK iš pašalpų, jos NAIKINA savo teritorijose BALTA rasę. Šio metu šios RASISTINĖS vyriausybės, lyg pasiutę šuniekai įnirtingai puola Lenkijos valdžia kuri atsisako būti RASISTINE ir NAIKINTI savo BALTA rase. Sutinku,Bankininkas plaškosį tarp RASISTŲ ir NE rasistinės Lenkijos. Bet jis kaip Bankininkas žino,kad gaus pinigų už baltų žmonių sunaikinimą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių