Populiariausia partija išlieka opoziciniai socialdemokratai

Populiariausia šalyje išlieka opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), rodo šeštadienį „Lietuvos ryto“ paskelbta bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Jei kitą sekmadienį vyktų rinkimai, už LSDP balsuotų 18,2 proc. apklaustųjų (18,1 proc. kovą).

Reitingų lentelėje antrą poziciją išlaiko Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 9,9 proc. balsų (9,7 proc. kovą).

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga sulauktų 8,3 proc. apklaustųjų paramos (9 proc. kovą), opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – 8,2 proc. (8,6 proc. kovą). Valdančiajam Liberalų sąjūdžiui paramą deklaravo 5,1 proc. apklaustųjų (4,6 proc. kovą).

Pasak „Vilmorus“ vadovo sociologo Vlado Gaidžio, šios partijos peržengtų 5 proc. barjerą ir patektų į Seimą.

Apklausos duomenimis, maždaug du trečdaliai elektorato rinktųsi opozicines partijas.

„Reitingų lentelė nepasikeitė, o penkių procentų barjerą, jeigu skaičiuojant nuo balsuojančių, peržengtų penkios partijos. Matosi, kad dominuoja opozicinės partijos, maždaug du trečdaliai elektorato yra opozicinės partijos“, – BNS sakė V. Gaidys.

Už opozicinę Darbo partiją savo balsą atiduotų 2,5 proc. respondentų (2,8 proc. kovą), už opozicinę partiją „Laisvė ir teisingumas“ –  2,1 proc. (2,7 proc. kovą).

Valdančiąją Laisvės partiją rinktųsi 2,6 proc. apklaustųjų (2,5 proc. kovą).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko balandžio 14–22 dienomis, gyvai ir telefonu apklausta 1000 pilnamečių Lietuvos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam profesionaliu veltėdžių

Tam profesionaliu veltėdžių portretas
O tai tu buožgalvi neišnešiotas motinos aborto liekana balsuosi tur būt už europedikus ar už baigiančio padvesti liunzbergo šutvės padugnes

jo

jo portretas
Netikiu aš šitais reitingais.

Nustebe

Nustebe portretas
O komuniagos vis dar Lietuvoje neuzdrausti?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių