S. Skvernelis: jei būtume nesiruošę, užsikrėtusius skaičiuotume ne šimtais

Premjeras Saulius Skvernelis atmeta koaliciją formuojančių centro dešiniųjų politinių jėgų kritiką dėl Vyriausybės veiksmų valdant koronaviruso krizę ir nenoro sklandžiai perduoti darbų.

„Priartėjome prie 1000 užsikrėtusių asmenų per parą. Padėtis yra rimta ir verčia imtis rimtų sprendimų. Tą ir darome. Tie, kurie sako, kad ši Vyriausybė nesiruošė, turėtų žinoti: jeigu būtume nesiruošę, šiandien užsikrėtusius skaičiuotume ne šimtais, o galbūt net dešimtimis tūkstančių“, – penktadienį feisbuke paskelbė premjeras.

„Rinkimus laimėjusios jėgos iš inercijos tebekritikuoja buvusius konkurentus. Tačiau gavusios kvietimą sėsti prie stalo ir išsamiai susipažinti su situacija – neria į šešėlį. Turbūt tai nauja tos stipresnės Lietuvos mada. Tačiau aš negaliu sutikti su tokia taktika, nes kalbame apie COVID-19 valdymą, siekiame apsaugoti ir išgelbėti kuo daugiau žmonių“, – teigia S. Skvernelis.

Konservatorių kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė šią savaitę paragino sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą nenusimesti atsakomybės valdant COVID-19 situaciją ir sklandžiai perduoti darbą centro dešinei. Tai ji portalui 15min.lt teigė reaguodama į ministro viešą kvietimą potencialiam centro-dešiniųjų sveikatos apsaugos ministrui atvykti detaliai susipažinti su situacija.

Rinkimus laimėjusios jėgos iš inercijos tebekritikuoja buvusius konkurentus. Tačiau gavusios kvietimą sėsti prie stalo ir išsamiai susipažinti su situacija – neria į šešėlį.

Konservatorių partija komentuodama premjero pareiškimą taip pat sako jokio realaus kvietimo nesulaukę, o ministrą A Verygą – atsisakius atvykti į uždarą frakcijos posėdį.

„Tenka tik apgailestauti, kad dabartiniai valdantieji sako netiesą. Jokio kvietimo nesame sulaukę. Priešingai – patys kvietėme ministrą A. Verygą į uždarą frakcijos posėdį aptarti padėties. Ministras nerado laiko ateit, tad dabartinės jo premjero viešos kalbos yra tiesiog manipuliacija bei atsakomybės kratymasis“, – sakoma pozicijoje, kurią išplatino TS-LKD komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė.

Premjeras atsakydamas į kritiką taip pat siūlo pasidomėti situacija kitose Europos valstybėse, kur koronaviruso skaičiai irgi auga ir situacija blogėja visur.

„Noriu aiškiai pasakyti, kad mums pandemija ir jos valdymas niekada nebuvo viešųjų ryšių akcija. Sprendimai yra, buvo ir bus priimami analizuojant turimus duomenis, stebint tendencijas, įsiklausant į specialistų rekomendacijas bei patarimus. (...) O pasiklausius kai kurių sofos politikų susidaro įspūdis, kad sprendimus priiminėjame „iš lempos“...“, – sako premjeras.

„Niekada nesakėme, kad situaciją valdome fantastiškai. Sakėme tik, kad dieną ir naktį stengiamės ją suvaldyti. Kiekvieną rytą SAM naujienų tarnyba paskelbia ne tik tą vieną augantį užsikrėtusiųjų skaičių. Visai žiniasklaidai išsiunčiama lentelė su įvairiausiais pjūviais. Kiekvieną pirmadienį, jei reikia – dažniau, vyksta COVID-19 komiteto valdymo posėdžiai, į kuriuos kviečiami medikai, merai, mokslininkai ir kiti. Sudarytos medikų, savivaldybių, komunikacijos specialistų grupės, kurios reguliariai keičiasi informacija. Kalbamės su visais, kurie nori kalbėtis“, – tvirtina premjeras.

Pastaruoju metu Lietuvoje ir daugelyje kitų šalių fiksuojamas spartus koronaviruso atvejų skaičiaus augimas, dėl to šalys įveda įvairius socialinio gyvenimo ribojimus.

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtintas dar vienas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius – 950, taip pat mirė šeši žmonės. Iš viso Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė 13 tūkst. 88 asmenys, 8301 – tebeserga, 4582 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėdė Ignas

Dėdė Ignas portretas
Reikėjo imtis veiksmų, kol susirgusius skaičiavome ant pirštų, o kai skaičiuojame tūkstančiais, tai valdantiesiems reikia bizūno.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Dar vienas psichas kaip ir veryga, lenkia savo lazdą, nors žino kad jie kalti mažų mažiausiai kad atidarė sienas. Kas už šitą asilą nr2 galėjo balsuoti.

ypatingams idiotams

ypatingams  idiotams portretas
nelyginkit 2009 ir 2020 metų
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių