Premjeras: D. Jauniškis galėtų VSD vadovauti antrą kadenciją

Darius Jauniškis galėtų likti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriumi antrą kadenciją, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

„Premjeras laikosi pozicijos, kad Darius Jauniškis gali būti teikiamas vadovauti Valstybės saugumo departamentui antrą kadenciją. Tai jis yra aptaręs su prezidentu“, – penktadienį BNS sakė Vyriausybės vadovo patarėjas Tomas Beržinskas.

Apie tai S. Skvernelis užsiminė ketvirtadienį interviu TV3 „Žinioms“.

„Aš esu už tai, kad Darius Jauniškis galėtų sėkmingai tęsti tarnybą sekančią kadenciją, ir apie tai buvo kalbėta ir su Respublikos prezidentu“, – teigė jis.

„Jeigu būtų teikiama ta kandidatūra šiai minutei, net esant šiai istorijai (galimo neteisėto duomenų rinkimo VSD – BNS), – aišku, dar visų atsakymų nėra – aš tikrai manau, kad departamento vadovas, kaip ir buvo aptarta, galėtų būti teikiamas antrai kadencijai“, – sakė premjeras.

D. Jauniškio kadencija VSD vadovo poste baigiasi šių metų balandžio 13 dieną.

Valstybės saugumo departamento direktorių penkerių metų kadencijai Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Vytautas Bakas ketvirtadienį paragino prezidentą nuo pareigų nušalinti VSD direktorių D. Jauniškį ir jo pavaduotoją Remigijų Bridikį, nes jie, V. Bako teigimu, pažeidė Pranešėjų apsaugos įstatymą spausdami žvalgybos pareigūną prisipažinti, kad jis yra informavęs V. Baką apie galimą neteisėtą duomenų rinkimą VSD.

D. Jauniškis patvirtino, kad R. Bridikis kalbėjosi su pranešėju ir klausė apie galimus kitus pranešėjus, tačiau paneigė, kad pranešėjui darytas koks nors spaudimas.

Žvalgybos pareigūnas pernai balandį informavo V. Baką, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką. Keliasdešimt asmenų, kaip teigiama pranešime,  tikrinti to paprašius neįvardytų asmenų.

VSD teigia, kad informacijos apie minimus asmenis nerinko, tačiau D. Jauniškis teigė, kad kandidatų aplinkoje esantys žmonės galėjo būti tikrinami, o su kai kuriais iš jų žvalgybos pareigūnai galėjo bendrauti tiesiogiai.

VSD teigia, kad ji rinkimų metu turėjo užduotį ir stebėjo bei vertino užsienio šalių įtaką rinkimų procesui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
Labai teisinga Prezidento ir Ministro pirmininko pozicija.Manau,nereikia pasiduoti provokacijoms.

nuomone

nuomone portretas
GAL IR GALES ,KAIP TAUTAI ISAISKINS ,APIE TAI KAS SIUO METU VYKSTA VSD.TEGUL GAIZAUSKO KOMANDA TAI IRODO

jei

jei portretas
ta pati nuspres ir marionete tai aisku 1 tai /kolektyvas/ 1 kito verti ir tuscios kalbos jau beprasmes ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių