Premjeras dėkojo G. Landsbergiui, parlamentarus kvietė atsisakyti asmeninių ambicijų

Premjeras Saulius Skvernelis kreipėsi į Seimą prašydamas politikų paramos Vyriausybės siūlomiems projektams bei susitelkimo raginant visuomenę laikytis karantino šventinio Velykų savaitgalio metu. Anksčiau dažniau kritikos iš Seimo tribūnos opozicijos lyderiams žėręs premjeras, šį kartą kalbėjo apie tarp skirtingų partijų stiprėjantį dialogą, būtinybę atsikratyti asmeninių ambicijų ir nevengė padėkų politiniams oponentams.

„Noriu paprašyti palaikyti įstatymų projektus, kurie nestandartinėje situacijoje yra reikalingi (...). Šiandien reikia sunkių sprendimų (...). Galiu padėkoti, nekalbant apie valdančiąsias frakcijas, tiek Gintautui Paluckui, tiek Viktorijai Čmilytei, tiek Gabrieliui Landsbergiui, kad buvo dialogo paieškos po to šalto dušo. Aš manau, kad mes po jo išeiname stipresni ir priimame tuos sprendimus, kurie yra šiandien reikalingi“, – iš Seimo tribūnos kalbėjo premjeras, turėdamas galvoje aistras, kurios kilo pastarąją savaitę nesugebėjus priimti įstatymo dėl medikų atlyginimų didinimo.

„Prašau jūsų susitelkimo, vienybės. To šioje situacijoje mums labiausiai reikia. Dar prašau jūsų pagalbos, kaip politikų, kaip autoritetų šiam savaitgaliui. Jis yra kritinis, mes fiksuojame 10 dieną iš eilės stabilią situaciją, o tai reiškia, kad karantino priemonės pasitvirtino. Neturime eksponentinio augimo, turime procentinį mažėjimą nuo ištirtų žmonių. Jei mes šį savaitgalį atlaikysime, nejudėsime, nevažinėsime tarp miestų pas savo artimuosius ir gimines, tikrai kitą savaitę priimsime sprendimus, susijusius su mūsų ekonomikos tam tikrų veiklų atlaisvinimu“, – tęsė S. Skvernelis. Pasak jo, politikų kreipimasis į savo rinkėjus prisidės prie situacijos suvaldymo.

„Jūsų prašymas savo rinkėjams padės suvaldyti šią situaciją. Prašau nuoširdžiai palaikymo“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas, dar kartą dėkodamas už, pasak jo, koronaviruso krizės metu vykstantį skirtingas nuomones turinčių politinių jėgų susitelkimą.

„Dėkoju visiems už dialogą. Mūsų nuomonės tikrai skiriasi, tikrai yra geresni ir blogesni pasiūlymai, bet šiandien, šiuo metu, tikrai galime susitelkti ir pademonstruoti ir dialogą, ir vienybę, ir atsisakyti buvusių asmeninių ambicijų“, – apibendrino S. Skvernelis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skvernekis \\\\\...//////

Skvernekis  \\\\\...////// portretas
siaubingai nusišnekėjo.Pastoviai gabrys kaišioja pagalius į ratus,o jam DĖKOJA.Mirsiu nesuprasiu.

valdžiagyviams-neadekvatams

valdžiagyviams-neadekvatams portretas
gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas taškas livejournal taškas com

nein

nein portretas
o gal jau ruoses pas koncervus pergbegt is kolchozniku,juk lt tai priimta daryt
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių