Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras kritikuoja Alytaus mero leksiką, bet skubių sprendimų nežada

2015-02-09 10:47
BNS inf.
V. Skaraičio/BFL nuotr.

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako nepritariantis Alytaus mero Jurgio Krasnicko leksikai, kuri girdėti slapta įrašytame pokalbyje, bet skubių sprendimų nežada ir ketina laukti partijos etikos komisijos bei teisėsaugos išvadų.

„Neigiamai vertinu tokį elgesį, bet nenorėčiau užbėgti įvykiams už akių“, - žurnalistams pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Savaitgalį internete paskelbtame įraše girdėti, kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. (...) Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras.

Socialdemokratas J.Krasnickas neneigė, kad įraše girdėti jo balsas, tačiau tikino, kad tai yra „iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai“. Alytaus meras nepaaiškino, kokiame kontekste jis pasakė minėtus žodžius.

J.Krasnickas pranešė, kad dėl įrašo kreipsis į teisėsaugą. Partijos valdyba pirmadienį įpareigojo situaciją išnagrinėti ir Alytaus miesto skyriaus etikos ir procedūrų komisijai.

„Šiandien mes turėjome partijos valdybos posėdį anksti ryte, taip pat buvome pasikvietę poną Krasnicką. Aišku, su jo leksika ir išsakytom mintim partija nesutinka, ir iš viso pareigūnas tokių žodžių tikriausiai negali vartoti ir apie tai kalbėti. Ir jis pats kalbėjo, kad kreipsis į policijos vadovybę Alytaus mieste, taip pat buvo paprašyta kreiptis į Generalinę prokuratūrą (...). Laukiame šitų dviejų vertinimų“, - pirmadienį sakė A.Butkevičius.

J.Krasnickas dalyvaus kovo 1 dieną vyksiančiuose Alytaus mero rinkimuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų