Premjeras kritikuoja Švietimo komitetą: elgiasi nevalstybiškai

Premjeras Saulius Skvernelis nevalstybišku poelgiu pavadino Seimo Švietimo ir mokslo komiteto siūlymus švietimo reikalams biudžete numatyti papildomus 180 mln. eurų.

Jo teigimu, Vyriausybė stengsis maksimaliai atliepti švietimo bendruomenės lūkesčius, tačiau tik ne tokiomis sumomis. Kartu premjeras beda pirštu į Seimą, kuris, pasak jo, vengia priimti teisės aktą, įgalinsiantį atsakingai kelti pasiūlymus išlaidoms.

„Poelgiai keisti arba nevalstybiški, neatsakingi, o su švietimo bendruomene mes ir kalbamės, ir toliau kalbėsimės, ir laukiame susitikimų kada biudžetas vėl grįš į Vyriausybę. Tikrai stengiamės maksimaliai lūkesčius atliepti, bet ne tokiomis sumomis, kurios yra įvardintos“, - „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.  

Premjeras atkreipė dėmesį į Seime įstrigusią ilgalaikio tvaraus viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio finansavimo iki 2025 metų strategiją. Būtent šį dokumentą Seimas ketino priimti dar šį rudenį, tačiau strategija užstrigo parlamento komitetuose.

Poelgiai keisti arba nevalstybiški, neatsakingi, o su švietimo bendruomene mes ir kalbamės, ir toliau kalbėsimės.

S. Skvernelio teigimu, jei Seimas patvirtintų šią strategiją, kartu prisiimtų atsakomybę ieškoti ir pajamų šaltinių siūlomoms išlaidoms padengti.

„Visi dabar nori išlaidauti, strategija nėra patvirtinta, nes jei ją (Seimas – ELTA) patvirtins – prisiims atsakomybę, kad reikės ieškoti ir pajamų, ne tik išlaidas dalinti. Tas dokumentas Seime nėra patvirtintas“, – sakė Vyriausybės vadovas, akcentuodamas, kad privalu priimti šį strateginį dokumentą. Jo teigimu, jei Seimas į siūlomas išlaidas žvelgtų neatsietai nuo galvojimo apie pajamas, parodytų ir politinės valios buvimą.

„Mes kalbame apie išmokas viešajam sektoriui, tvarų augimą, puikiai suprantame, kad tai turi būti susiję ir su pajamomis – tai parodo politinės valios buvimą“, - apibendrino premjeras.

ELTA primena, kad Seimo Švietimo ir mokslo komitetas, kuriam vadovauja valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos narys Eugenijus Jovaiša, pastarąją savaitę nepritarė Vyriausybės pateiktam kitų metų valstybės biudžeto projektui. Kartu komitetas pateikė savo siūlymų už 180 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Nuimti lengvatas ūkininkams ir juos dar papildomai apmokęstinti ir bus pinigų biudžete visiems

Kazi-

Kazi- portretas
Kas pamokė prašyt daugiau? Gal pradėkim nuo prezidento Turniskiu? Toliau visi seimunai-kas voniai, kas arenai, kas automobiliams, kas sąvaržėlėm, kas važiuot į namus su palyda tiek km kiekvieną dieną, dar galima daug VARDINT-AR JUMS NEGEDA, SEIMUNAI? Teisingai sakoma-žuvis pūva nuo galvos

...

... portretas
Taaaip, prie sovietų taip nebuvo kad kažkas drįstų 'vieningai linijai' nepritart. :/
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių