Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras: Lietuva remia Rumunijos siekį prisijungti prie Šengeno erdvės

2013-09-24 11:29
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius, antradienį susitikęs su darbo vizito į Lietuvą atvykusiu Rumunijos ministru pirmininku Victoru Ponta (Viktoru Ponta), išsakė paramą Rumunijai dėl narystės Šengeno erdvėje.

A.Butkevičius pažymėjo, jog Lietuva, kaip Europos Sąjungos (ES) Tarybai pirmininkaujanti šalis, sieks visų valstybių narių politinio sutarimo Rumunijos narystės Šengeno erdvėje klausimu, sakoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

Europos Komisijos raportų dėl Rumunijos pasiektos pažangos įgyvendinant bendradarbiavimo ir patikros mechanizmą tikimasi metų pabaigoje, tuomet bus rengiamos Tarybos išvados dėl Rumunijos prisijungimo prie Šengeno zonos.

Lietuvos premjeras susitikime taip pat pabrėžė, kad reikia stiprinti dvišalį ekonominį bendradarbiavimą.

"Dvišaliai ekonominiai santykiai intensyvėja, tačiau tikrai dar yra potencialo stiprinti ekonominį bendradarbiavimą. Tikimės, kad tai bus galima padaryti organizuojant bendrus Rumunijos ir Lietuvos verslo forumus. Gegužės mėnesį toks forumas vyko Vilniuje, tikimasi kitą surengti Rumunijoje", – teigė A.Butkevičius.

Lietuvos Vyriausybės vadovas, be kita, išreiškė viltį, kad Rumunija aukščiausiu politiniu lygiu dalyvaus Rytų partnerystės viršūnių susitikime Vilniuje lapkričio pabaigoje.

Pasak Vyriausybės pranešimo, pokalbio metu premjeras V.Ponta patikino A.Butkevičių, kad jo šalis remia Lietuvos siekį tapti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nenuolatine nare.

Pranešime spaudai rašoma, kad Rumunijos Vyriausybės vadovas taip pat esą išreiškė palaikymą Lietuvos sprendimui žvalgyti angliavandenių išteklius ir pasakojo, kad Rumunijoje taip pat buvo nepatenkintų tokiu jo Vyriausybės sprendimu, tačiau į valstybės interesus atsižvelgti būtina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų