Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras stojimą į EBPO aptars su organizacijos generaliniu sekretoriumi

2015-10-19 14:32
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius šią savaitę vyksta į Paryžių, kur numatytas jo susitikimas su Europos ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Angeliu Gurria (Anchelu Gurija).

Vyriausybės kanceliarijos Užsienio ir Europos Sąjungos reikalų skyriaus vedėjas Andrius Kalindra BNS sakė, jog susitikimu bus siekiama užsitikrinti EBPO sekretoriato paramą, Lietuvai siekiant narystės organizacijoje.

„Tai yra pirmas susitikimas su generaliniu sekretoriusmi po derybų dėl stojimo į EBPO pradžios, mes jau pradėjome šitą procesą ir šiuo laikotarpiu ruošiamos pozicijos pradiniam memorandumui - tai bus bazinis dokumentas, kuriuo remiantis Lietuva tęs derybas dėl stojimo į organizaciją. Todėl mums labai svarbus dalykas yra užsitikrinti EBPO sekretoriato paramą šiame stojimo procese“, - BNS pirmadienį sakė A.Kalindra.

Lietuva liepą buvo oficialiai pakviesta pradėti derybas su EBPO, kuriai priklauso 34 ekonomiškai išsivysčiusios šalys.

Anot A.Kalindros, Paryžiuje A.Butkevičius taip pat dalyvaus neformaliame Europos socialistų partijos lyderių susitikime, numatyti susitikimai su lietuvių bendruomene, Lietuvos neformalaus verslo klubo Paryžiuje aktyvu, apsilankymas Luji Pastero (Louis Pasteur) institute.

Paryžiuje A.Butkevičius lankysis trečiadienį ir ketvirtadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų