Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras: Vardų ir pavardžių įstatymo projektą aš remiu

2014-06-19 06:26
BNS inf.
Vilniaus VPK nuotr.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ketvirtadienį atsisakė įvardyti savo poziciją, ar pagrindiniame paso puslapyje turėtų būti leidžiama originali pavardžių rašyba, naudojant ir nelietuviškus lotyniško pagrindo rašmenis.

Prieš prasidedant Seimo posėdžiui socialdemokratų lyderis neatsakė, kurį siūlymą jis palaiko asmeniškai: partijos bendražygių projektą, kuris leistų originalią rašybą pagrindiniame puslapyje, ar opozicijos konservatorių inicijuotą pataisą, kuria siūloma leisti nelietuviškus rašmenis papildomame lape.

„Dėl vardų ir pavardžių rašymo aš tikrai negaliu pasakyti, ar pirmame, ar paskutiniame puslapyje, bet Vardų ir pavardžių įstatymo projektą aš remiu“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienio rytą sakė premjeras.

Lietuvos lenkų politikai ir juos remianti Varšuva ne kartą ragino Lietuvą sudaryti galimybę lenkiškas pavardes rašyti originaliai, naudojant ir raides, kurių nėra lietuvių kalbos abėcėlėje, pavyzdžiui, w. Pataisų rėmėjai teigia, kad jos reikalingos ir santuokas su užsieniečiais sudariusiems Lietuvos piliečiams.

Kritikai teigia, kad rašant pavardę naudojant nelietuviškos abėcėlės raides būtų sumenkintas valstybinės lietuvių kalbos statusas, tektų keisti valstybės institucijų informacinę sistemą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų