Premjerė apie R. Žemaitaitį: ne tik meluoja, bet ir viduriuoja žodžiais

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nematanti ne tik besikeičiančių „Nemuno aušros“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio retorikos pokyčių, bet ir pačių įsitikinimų.

Tokį pokytį kiek anksčiau šią savaitę teigė matantis prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas.

„Ne, aš nepastebiu kintančios jo retorikos. Ir turiu pasakyti, kad kas yra dar blogiau, kad aš niekaip nepastebiu kintančių jo įsitikinimų“, – interviu BNS sakė I. Šimonytė.

Premjerė tvirtino mananti, kad R. Žemaitaičio įsitikinimai yra antivakarietiški.

„(...) jokios pagarbos žmonėms, jokios pagarbos kitiems žmonėms ir tiesiog įsitikinimas, kad melas yra geriausia politikos forma, – sakė konservatorių deleguota premjerė.

„Bet jis ne tik meluoja, jis naudoja ir tokią taktiką, kur tu tiesiog viduriuoji žodžiais. Ir jeigu niekas tavęs nepermuša (...) kažkam, kas žiūri iš šalies, gali atrodyti, kad tai yra labai savimi pasitikintis žmogus, kuris kalba dalykus, kuriuos išmano“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Nors tame kalbėjime yra suvelta viskas nuo tvoros iki vakaro“, – pridūrė ji.

Jokios pagarbos žmonėms, jokios pagarbos kitiems žmonėms ir tiesiog įsitikinimas, kad melas yra geriausia politikos forma.

Prieš rinkimus beveik visos partijos atsiribojo nuo „Nemuno aušros“ dėl partijos lyderio antisemitinių komentarų. Jis taip pat visuomenėje yra sulaukęs kritikos dėl aršios bei grubios retorikos oponentų atžvilgiu.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai tradicines partijas ragino burti „sanitarinį kordoną“ prieš radikalus valdžioje.

Dėl antisemitinių pasisakymų Konstitucinis Teismas yra pripažinęs R. Žemaitaitį sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją. Apkaltos jis išvengė balandį pasitraukdamas iš Seimo.

Vis tik pats politikas pabrėžia nesantis antisemitas. Jis tvirtina paprasčiausiai kritikuojantis Izraelio valdžios veiksmus Gazos Ruože.

Dėl šių priežasčių prieš rinkimus prezidentas Gitanas Nausėda teigė nematantis galimybių R. Žemaitaičiui po rinkimų tapti ministru.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, praėjusį sekmadienį vykusiame Seimo rinkimų pirmajame ture partija „Nemuno aušra“ liko trečioje vietoje. Politinę jėgą palaikė 14,99 proc. rinkėjų, tai jai užtikrino 14 mandatų Seime.

Dar vieną mandatą Kelmės–Šilalės apygardos vienmandatėje jau pirmajame ture iškovojo ir pats R. Žemaitaitis.

V. Čmilytė-Nielsen neįžvelgia švelnėjančios R. Žemaitaičio retorikos

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako nemato švelnėjančios „Nemuno aušros“ lyderio R. Žemaitaičio retorikos, o bandymai reabilituoti šią partiją jai atrodo keistai.

„Aš kadangi su R. Žemaitaičiu ir prieš rinkimus, ir po rinkimų nuolat susitikdavau studijose, tai po prezidento komandos pasakymo, kad lyg reikėtų pakeisti retoriką, aš pastebėjau tik dar radikalesnę retoriką iš R. Žemaitaičio. Tai galbūt jis taip suprato šitą palinkėjimą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Matosi bandymai iš prezidento komandos, iš Prezidentūros apskritai, kaip šią politinę jėgą reabilituoti. Tai – gana akivaizdu. Nežinau, kur tai nuves. Man tai atrodo keistai ir man atrodo tai netolerantiška“, – kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuo AUKŠČIAU Šimonytė lipa į valdžią,

kuo AUKŠČIAU   Šimonytė lipa į valdžią,  portretas
tuo labiau m a t o s i jos galimai, BROKUOTAS užpakalis

Kęstas

Kęstas portretas
Teisti reikia premjerę. Visos mūsų lėšos gynybai ir mūsų jaunimo gyvenimo metai iššvaistyta veltui: be papildomų 10 mlrd. eurų neįmanoma atlaikyti Rusijos puolimą. Gėda. Mūsų gynybos planuotojus reikia teisti ir įkalinti ilgiems metams už didelio mąsto mūsų visų turto vagystę. Vaitkus yra teisus. Dar 10 mlrd. eurų iš mūsų nebeišmelšite. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

šit

šit portretas
Kokie tekstai iš sovietinės buchalterės žabtų sklinda! Galite įsivaizduoti, kokia kalba ir kokiais terminais varydavo jos mamaša, jei jai kuris "litofcas" skersai takelio pereidavo!
VISI KOMENTARAI 103

Galerijos

Daugiau straipsnių