Premjerė: JAV sprendimas siųsti papildomas pajėgas į Baltijos šalis atliepia lūkesčius

JAV sprendimas siųsti papildomas pajėgas į Baltijos šalis atliepia lūkesčius, nes saugumo situacija regione keičiasi iš esmės, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tai labai svarbu ir iš esmės atliepia mūsų jau kurį laiką keltą klausimą, Baltijos valstybių ir Lenkijos  akcentuotą problemą, kad Baltarusijos statusas tampa visiškai kitas, nei mes buvom įpratę matyti, kai ten kartas nuo karto vykdavo bendros karinės pratybos su Rusija“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Seime sakė premjerė.

Anot Vyriausybės vadovės, iš pat pradžių Baltijos regiono šalys netikėjo, kad Rusijos karinės pajėgos į Baltarusiją atvyksta laikinai, pratyboms.

„Buvome veikiau įsitikinę, kad bus taip, kaip dabar matome, kad kariai ir įranga liks ir liks be jokio apibrėžto laiko limito, todėl tai keičia saugumo situaciją regione ir dėmesį mūsų gynybai ir atgrasymui riekia skirti papildomai ir skubiai, todėl tai yra pirmas žingsnis, kurį tikrai labai sveikinu“, – kalbėjo premjerė.

Baltarusijos statusas tampa visiškai kitas, nei mes buvom įpratę matyti, kai ten kartas nuo karto vykdavo bendros karinės pratybos su Rusija.

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį pažadėjo pasiųsti papildomų pajėgų į Baltijos šalis. Pentagonas antradienį pranešė, jog į Lietuvą, Latviją bei Estiją bus siunčiami iš viso apie 800 pėstininkų, taip pat naikintuvai bei sraigtasparniai.

Papildomus karius Vašingtonas į regioną siunčia, Rusijai nusprendus pripažinti Maskvos remiamų separatistinių regionų Rytų Ukrainoje nepriklausomybę ir delsiant išvesti pajėgas iš Baltarusijos.

Baltijos šalyse bus dislokuoti apie 800 karių iš Italijoje šiuo metu esančio pėstininkų bataliono, nurodė aukšto rango gynybos pareigūnas, cituojamas amerikiečių žiniasklaidoje.

Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei neatskleidžiamose vietose NATO pietrytiniame sparne bus dislokuoti iki aštuonių naikintuvų „F-35“, šiuo metu esantys Vokietijoje. Į Baltijos šalis bus permestas ir taip pat šiuo metu Vokietijoje dislokuotas aviacijos batalionas su 20 „AH-64 Apache“ sraigtasparnių.

J. Bidenas pabrėžė, kad JAV veiksmai dislokuojant karius Baltijos šalyse yra visiškai gynybiniai.

Jungtinės Valstijos Lietuvoje nuo 2019 metų dislokuoja rotacinius bataliono dydžio vienetus – apie 500 karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simonyte---lietuvos BUKUMO

Simonyte---lietuvos BUKUMO portretas
ysikunyjimas......

Petras

Petras portretas
Atleiskite,gal kam tiesa nepatiks,bet taip yra,Ilgai lietuviai tylėjo,31 metai tylėjo ir kentėjo.

Petras

Petras portretas
Dabar jau bėga is Ukrainos Zelenskio sekėjai.I Lietuvą atvyksta konservatorių pažiūrų žmonės ,kam jie Lietuvai reikalingi , kodėl ne i Ameriką traukesi. Po Zelenskiui pats laikais grįžti i Ameriką is kurios klouno kostiumų atkeliavo i Ukrainą.Traukis , siulyčiau ,saugok savo gyvybę,neklausyk Amerikos ką diktuoja tau.Lietuva prarado Ignalinos atominę, Klaipėdos uostą, Mažeikių naftą,kad būtų priklausomą nuo Amerikos globolistų ir Europos sąjungos.Kaip ten tą Ursula,jos vyras turi farmacijos fabriką kuriame gamina vakcinas.Idomu kokį biznį padarė vakcinas gamindami ir platindami pasauliui,kiek milijonų ar milijardų padidino savo biudžetą.Ši vyriausybę nepatikima Lietuvai ir jos žmonėms,netikim mes ją ir jos spredimam.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių