Premjerė: mes nežinome, kiek realiai yra žmonių, kurie serga

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad testavimas dėl koronaviruso neparodo realios situacijos – sergančiųjų gali būti gerokai daugiau.

„Rizika dabar yra tokia didelė ir skaičiai tokie gąsdinantys – mes turime dešimtis tūkstančių sergančių žmonių, apie kuriuos galime numanyti“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, tai rodo didelė teigiamų atvejų dalis nuo kasdien atliekamų testų.

„Tokios testavimo apimtys, kokias mes dabar turime, ir testavimo rezultatai – iki 20 proc. testų yra teigiami, mes galime konstatuoti, kad testavimas jau nieko nebeparodo apie realią padėtį“, – teigė premjerė.

„Tiesiog mes nežinome, kiek realiai yra žmonių, kurie serga“, – pridūrė ji.

Premjerė teigė besitikinti, kad visuomenė laikysis karantino reikalavimų, kitu atveju sausį galima laukti dar vienos COVID-19 bangos.

Mes turime dešimtis tūkstančių sergančių žmonių, apie kuriuos galime numanyti.

„Jeigu žmonės didžiąja dalimi laikysis karantino apribojimų, tai sausio pabaigoje mes galime tikėtis 500-700 naujų atvejų skaičiaus, tai jau būtų labai didelis palengvėjimas kartu ir mūsų sveikatos sistemai“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Jeigu žmonės per Kalėdas nuspręstų galvoti, kaip tuos apribojimus apeiti, o akivaizdu, kad prie kiekvieno policininko nepastatysi, tai reiškia, kad mes turėsime dar vieną pakankamai ženklią bangą sausio mėnesį ir tada jau sveikatos sistemai bus labai didelė įtampa“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Lietuva šiuo metu yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių Europoje ir pasaulyje.

I. Šimonytė: jei nesumažinsime judėjimo, medikai reanimacijoje turės rinktis

Premjerė pabrėžia, kad sveikatos sistemai įtampos jau dabar pakanka, o jei žmonės nesilaikys karantino, medikams reanimacijoje reikės imtis etinių pasirinkimų.

„Manau, pagrindinė žinutė turėtų būti tokia, kad nė vienas iš mūsų nenori nei pats atsirast, nei kad jo artimasis patektų į tokią situaciją, apie kurią medikai jau atvirai kalba. Kad medikams teks daryti etinį pasirinkimą, nes reanimacijos užsipildo labai greitai. Etinis pasirinkimas medikams labai sudėtingas. Jis sudėtingas ir mums patiems, kaip žmonėms, kurie rizikuoja ten patekti. Manau, kad tai yra pagrindinė žinia, dėl kurios reikėtų sustoti, kontroliuoti savo elgesį, nebūtiną komunikaciją ir savo nebūtiną mobilumą“, – „Žinių radijui“ sakė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Na ir bukumas tų,kurie čia rašo.Mes patys esam kalti dėl visko,valdžia čia nei prie ko,ji apeliavo į zmonių sąmoningumą,kuris,kaip rodo dabartinis mobilumas,lygus nuliui.Aišku,kad tik komendanto val tuos belakstančius gali sustabdyti.Numirs be šventės su visa gimine prie stalo,ieško spragų kaip prasprūsti,visiškas debilizmas.Šimonytė šaunuolė,kieta,jai nesvarbu patinka ji ar ne,manau,kirs iš pečių.Sėkmės jai ir jos komandai

Skaitytojas

Skaitytojas  portretas
kiek seime kgb agentu niekas nežino.Bet tovarišči koncerv.žino.slepia.

Tikrai

Tikrai portretas
Realiai aš nežinau kas už juos galejo balsuoti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių