Premjerė nedalyvaus prezidento inauguracijos šventės vakarinėje dalyje

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nedalyvausianti penktadienį vykstančios prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos šventės vakarinėje dalyje. Eltos žiniomis, iškilmingame renginyje tarp 2 tūkst. narių nebus ir dalies kitų Vyriausybės narių.

„Ne, vakarinėje dalyje nedalyvausiu“, – žurnalistams Seime atsakė ministrė pirmininkė.

Antrai kadencijai perrinkto prezidento G. Nausėdos inauguracijos šventė vyks valdantiesiems konservatoriams ir Prezidentūrai nesutariant dėl Lietuvos kandidato į eurokomisarus. Taip pat įtampą kelia ir prezidento iniciatyva atnaujinti įgaliojimus grąžinusios Vyriausybės sudėtį.

Penktadienį prezidento rinkimuose antrą kartą I. Šimonytę įveikęs G. Nausėda prisieks Seimo Kovo 11-osios Akto salėje. Iš karto po priesaikos šalies vadovas dalyvaus Šv. Mišiose Vilniaus arkikatedroje bazilikoje. Po mišių Katedros aikštėje vyks inauguracijos iškilmėms skirta Lietuvos ginkluotųjų pajėgų vėliavų būrių rikiuotė. Vėliau Simono Daukanto aikštėje vyks prezidento vėliavos keitimo ceremonija. Jos metu G. Nausėda sakys kalbą Lietuvos žmonėms. Iš karto po to Prezidentūros Baltojoje salėje vyks Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo ceremonija. Vakare planuojamas priėmimas Prezidentūroje. Kaip teigė šalies vadovo atstovai,  šioje šventės dalyje laukiama maždaug 2 tūkst. dalyvių.

ELTA primena, kad gegužės 26 d. prezidentas G. Nausėda buvo perrinktas antrajai kadencijai. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, šalies vadovą parėmė 74,15 proc. piliečių. Tuo metu antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 24,34 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
Nausėdinis per nato susirinkima vedžioja Bidona nukvakusi už parankes ir giria apie jo fizine jega Bidonas ji išsirinko o ne landzbergyna Bet Nuoseda kokia fizine jėga kad senis jau koja vos pakelia vis klumpa Dar tas užkalnis debilavas sako kad Bidonas jau net vairuotojo pažymejimo negautu tai kaip yra o amerika vairuoti gavo net su atomo lagaminėliu Puspročiai kontroliuokit save ka kalbat

jOANA

jOANA  portretas
Baikit durneliai komentuoti juos Bidonas supygdė pasirinko bankiora nes landzbirbys jau paseno nenaudingas tai ir supikino du scwabinius jus čia durneliai ne prie ko Aišku kad landzbirbio šaika liko antroje vietoje net Gabrys ir tas gavo spyri i subine bet mums tai tas pats lietuvos naikintojai ar senis ar bankioras Bankioras duoda priesaika už lietuva kuria jau tu išgama sunauikinai pardavei žodynas sudirbtas rašytojai išniekinti Salomeja Cvirka paminklus išvartei miestas vien anglu kevarzones stenduose fašizmas bujoja su ohmanais kasčiunais chacholu privarei greit pagrindinės kalbos anglu ir rusu Dergi rusija kuri nieko bendro neturi su stalino laiku komunistaisŽinom kad landzbirbys stalininis komuniaga o tu dabar tika istojai i maskvos komunistu partijatai tik tu jaunestis scwabkomunistėlis o senis leninietistapes stukačius

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Tai gerai, kad Premjerė nedalyvaus prezidento inauguracijos šventės vakarinėje dalyje - daugiau liks Nausiedėnei, o tai vargšė baigia visai sukūsti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių