Premjerė neigiamai vertina situaciją Šiauliuose: rizikuoti nereikėtų

Premjerė Ingrida Šimonytė neigiamai vertina situaciją Šiauliuose, kuomet griežtesnio karantino režime atsidūrusi savivaldybė tęsia kontaktinį moksleivių ugdymą, tačiau nepaiso privalomo moksleivių testavimo reikalavimų. Vyriausybės vadovė rekomenduoja Šiaulių merui Artūrui Visockui pasižiūrėti į naujų COVID-19 atvejų skaičius bei prastėjančią situaciją miesto ligoninėse.

„Prastai vertinu situaciją. Juo labiau, meras turėtų matyti situaciją Šiaulių regiono ligoninėse, kuriose padėtis prastesnė nei prieš kelias savaites. Manau, kad rizikuoti nereikėtų“, – atsakinėdama į žurnalistų klausimus prieš Seimo posėdį kalbėjo I. Šimonytė.

Visgi ministrė pirmininkė neįžvelgia grėsmės, kad tokie Šiaulių savivaldybės sprendimai sukurs precedentą ir paskatins panašiai elgtis ir kitas savivaldybes, kuriose testavimas taip pat turėtų būti privalomas. I. Šimonytė mano, kad požiūrį į testavimą lemia asmeninis vietos politikų nusiteikimas, o mokinių testavimą taiko net ir dalis savivaldybių, esančių švelnesnio karantino režime bei neprivalančių taikyti šios saugumo priemonės.

Prastai vertinu situaciją. Juo labiau, meras turėtų matyti situaciją Šiaulių regiono ligoninėse, kuriose padėtis prastesnė nei prieš kelias savaites.

„Labai priklauso nuo asmeninio vietos valdžios nusiteikimo. Yra tokių savivaldybių, kuriose testavimas nebuvo privalomas, bet vis dėlto savivaldybės dėl savo bendruomenių saugumo tą testavimą taikė net tada, kai tai buvo neprivaloma“, – teigė premjerė, pažymėdama, kad mokinių testavimas gali padėti sumažinti viruso plitimą.

„Manau, tai yra deramas ūkiškas atsargumas, nes žinau, kad yra paplitusi legenda, jog vaikai neserga, tai kažkokių sunkių simptomų, matyt, ne taip dažnai pasitaiko, bet tikrai atvejų ir protrūkių, susijusių su ugdymo įstaigomis, yra visoje Lietuvoje“, – tvirtino I. Šimonytė.

ELTA primena, kad šiuo metu numatoma, jog testavimas dėl COVID-19 yra privalomas visiems 5–11 klasių moksleiviams, pradinukams visose savivaldybėse su didesniu nei 200 naujų atvejų rodikliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
UK ir Vakaru E vaikai eina i mokyklas be jokiu kaupiniu , (kas juos isgalvojo) testu. Lietuva yra ES , Nepamirskit.!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių