Premjerė su Prancūzijos diplomatijos vadove aptarė paramą Ukrainai, šalių partnerystę

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį su Lietuvoje viešinčia Prancūzijos Europos ir užsienio reikalų ministre Catherine Colonna  (Katrin Kolona) aptarė paramą nuo Rusijos karinės agresijos besiginančiai Ukrainai, sankcijas Rusijai ir šalies agresorės tarptautinę atsakomybę.

Susitikime taip pat kalbėtasi apie Lietuvos ir Prancūzijos strateginę partnerystę, demokratijų atsparumą autoritariniams režimams, kitus šalims aktualius klausimus, pranešė Vyriausybės komunikacijos departamentas.

„Lietuvą ir Prancūziją jungia bendros vertybės ir saugios, taikios bei stabilios Europos ir taisyklėmis grįstos pasaulio tvarkos siekis. Glaudžius dvišalius santykius esame sutvirtinę strategine partneryste, kurios stiprybė ir plėtra kaip niekada apčiuopiama ir svarbi šių dienų iššūkiuose, – sakė I. Šimonytė. – Rusijai tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, pasaulio autoritarai stebi, ar ukrainiečius remiančios demokratinės šalys nepristigs vienybės, ryžto ir strateginės kantrybės. Svarbu, kad esame ir išliktume vieningi – tiek žodžiais, tiek darbais.“

Svarbu, kad esame ir išliktume vieningi – tiek žodžiais, tiek darbais.

Susitikime aptarta, jog būtina ir toliau remti Ukrainą teikiant jai reikalingą ir sparčią karinę paramą bei tęsti ir stiprinti, pasak pranešimo, „akivaizdžiai veiksmingą“ sankcijų Rusijai ir Baltarusijai politiką.

Pasak Lietuvos premjerės, demokratijų bendradarbiavimas turi būti dar aktyvesnis, siekiant atsparumo autoritarinių režimų įtakoms, šiame kontekste taip pat svarbu ir toliau palaikyti Baltarusijos pilietinę visuomenę, jos teisėtus reikalavimus nutraukti režimo represijas, paleisti ir reabilituoti visus politinius kalinius bei surengti demokratiškus rinkimus.

I. Šimonytė padėkojo C. Colonnai už Prancūzijos indėlį stiprinant NATO rytinį flangą, įskaitant dalyvavimą aljanso Baltijos oro policijos misijoje bei priešakinių pajėgų kovinėse grupėse.

Kaip susitikime pažymėjo premjerė I. Šimonytė, Lietuva stiprina nacionalinius gynybos pajėgumus ir tai vyksta bendradarbiaujant su artimais partneriais ir sąjungininkais kaip Prancūzija.

Taip pat diskutuota būtinybė atremti Rusijos dezinformacines pastangas už Europos ribų – ypatingai Afrikos ir Azijos šalyse, – kuriomis ji siekia diskredituoti Ukrainą ir permesti kaltę dėl globalių karo padarinių Vakarų šalims ir jų taikomoms sankcijoms Rusijai.

Susitikime nemažai dėmesio skirta ir Kinijos vaidmeniui globalioje politikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Velykos

Velykos portretas
artėja ............. pačiu laiku margučių dažymo subtilybes aptarė

natalija

natalija portretas
TA KOTRIN KOLONA TOKIA PAT LABAI MYLIMA PRANCUZU KAIP IR PIŠĖ LIETUVIU BETČIA TAI TEISYBE PASAKĖ JOS ZELENCKIO PARTNERĖS TIK PARTNERĖS GINKLAI IR PINIGĖLIAI BAIGĖSI DVI BLUSOS PARTNERĖS PAS UKROPU KATINA

:)))

:))) portretas
blusa yra geriausias katino partneris...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių