Premjerės noras dėl STT vadovo: reikia „tamsumas šalinti sklandžiai ir greitai“

Premjerė Ingrida Šimonytė sako iš būsimo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo besitikinti, kad dirbant su juo būtų galima „tamsumas šalinti sklandžiai ir greitai“, o prezidento Gitano Nausėdos pasiūlyto Lino Pernavo kandidatūros vertinti neskuba.

„STT yra labai ypatinga tarnyba, Vyriausybė su ja turi partnerišką santykį, tikrai niekaip jos nei prižiūri, nei vadovauja, norime, kad viešasis administravimas ir Lietuvos gyvenimas skaidrėtų. Ir čia mano interesas, kad vadovas būtų toksai, su kuriuo būtų galima tamsumas šalinti sklandžiai ir greitai“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjerė.

Taip pat ji sakė kol kas nekomentuosianti, ar buvęs policijos generalinis komisaras turi tinkamas savybes vadovauti STT, dėl jo vizijos tvirtino spęsianti po susitikimo frakcijoje.

„Kai ponas Pernavas dirbo policijos generaliniu komisaru, man, kaip Audito komiteto pirmininkei, teko su juo bendrauti būtent tame amplua ir kalbėti apie daug pokyčių, kurie tuo metu vyko policijoje, ir irgi buvo įvairiai vertinami: ir kritikos buvo viešumoje, ir efektyvumo paieškos, ir kiti sprendimai. Tai tikrai negaliu apsimesti, kad nepažįstu pono Pernavo, bet kokia jo vizija STT, tikrai nesu girdėjusi“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ir čia mano interesas, kad vadovas būtų toksai, su kuriuo būtų galima tamsumas šalinti sklandžiai ir greitai.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį žurnalistams sakė, kad nuomonės dėl prezidento kandidato į STT vadovus Seime išsiskiria.

Prezidento G. Nausėdos į STT vadovus teikiama L. Pernavo kandidatūra Seime bus pristatyta antradienį.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnus vienijanti federacija kritikuoja L. Pernavą ir ragina nepalaikyti jo kandidatūros, sakydama, kad buvusio policijos generalinio komisaro inicijuota policijos reforma buvo žalinga sistemai, o jo atėjimas vadovauti STT susilpnins ir šią įstaigą.

46-erių L. Pernavas šiuo metu eina Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje pareigas.

L. Pernavas 1999 metais baigė Lietuvos teisės universitetą, 2005 metais – Vilniaus universitetą, kur įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

Tarnybą vidaus reikalų sistemoje L. Pernavas pradėjo 1995 metais, vadovaujančias pareigas įvairiuose regioniniuose komisariatuose jis ėjo nuo 1999 metų, o 2014–2019 metais buvo policijos generaliniu komisaru.

Naujas STT vadovas skiriamas šiemet kovą pasibaigus Žydrūno Bartkaus kadencijai, šiuo metu tarnybai laikinai vadovauja Jovitas Raškevičius.

STT vykdo korupcinių nusikaltimų tyrimą, korupcijos prevenciją ir analitinę antikorupcinę žvalgybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir kur daugiau

Ir kur daugiau portretas
Kandidatų, kur konkursas? " savi" saviems postus dalina. Taip išeina.. Mažai atsiliekame nuo baltarusijos manau..

Lietuvoje

Lietuvoje portretas
Eik kur nori per poatus, tik sugalvok vizija. Ar tas ponas nepakeičiamasis? Kodėl kompetencijų konkursas nerengiamas? Vieni kitus stato, ir vis tie patys veidai. Ar demokratija tolsta iš mūsų kiemo? Panašėja į rusija kur kažkas stato kur nori ir ką nori savo nuožiūra. Nu baisu, ištiesų..

Q

Q portretas
girdejau is lovo esti tamsoj skaniau yra
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių