Premjero atstovas: ekonomikos ministro aktyviai neieškoma

Premjero Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai sako, kad šiuo metu naujo ekonomikos ir inovacijų ministro aktyviai neieškoma.

Pasak Tomo Beržinsko, dabar premjeras susitelkęs į kitų metų valstybės biudžeto priėmimą.

„Šiuo metu aktyvi ministro paieška nėra vykdoma, koncentruojamasi į valstybės biudžeto priėmimą“, – BNS sakė T. Beržinskas.

Ministro postas atsilaisvino gruodį į Europos Komisiją išvykus dirbti Virginijui Sinkevičiui. Jis Komisijoje atsakingas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę.

Pasitraukė viceministras

Ekonomikos ir inovacijų ministrui V. Sinkevičiui gruodį tapus eurokomisaru, iš pareigų pasitraukė jo politinės komandos narys viceministras Gintaras Vilda.

„Mūsų ministras tapo, kaip žinote, komisaru, tai natūralu, kad toliau persižiūri visa politinė komanda savo tikslus“, – pasitraukimą iš pareigų BNS patvirtino G. Vilda.

Jis kartu pažymėjo, kad yra atviras pasiūlymams ateityje dirbti valstybiniame sektoriuje, bet šiuo metu nenori delsti su sprendimu palikti pareigas.  

„Tiesiog pragmatiškai žiūriu ir sakau, kad laiko liko nedaug, o kada bus naujas ministras, kokia bus naujo ministro politinė ambicija, – tas tikrai užima daug laiko. O man, kaip žmogui, kuris skaičiuoja kiekvieną savo gyvenimo valandą, atrodo, nėra prasmės laukti“, – sakė G. Vilda.

„Jeigu kažkam reikės, jeigu matys, kad mano kompetencija, žinios reikalingos, tai, žinoma, pasirengęs toliau kalbėti. Tarnystė valstybei yra svarbi tarnystė“, – pridūrė jis.

Buvęs viceministras akcentavo, kad jam buvo artimas V. Sinkevičiaus požiūris į inovacinės aplinkos gerinimą.

54-erių G. Vilda viceministru tapo pernai sausį. Iki tol jis dirbo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos (LINPRA) direktoriumi ir viešosios įstaigos „Intechcentras“ valdybos pirmininku.

G. Vilda per daugiau nei 20 metų yra vadovavęs Respublikiniam energetikų mokymo centrui ir bendrovei „Šiaurės žiedas“, dirbęs bendrovėje „Arginta Engineering“ gamybos direktoriumi ir valdybos nariu, bendrovėje „Elektromontuotojas“ verslo plėtros direktoriumi, taip pat buvo Vakarų skirstomųjų tinklų (dabar – ESO) Strategijos departamento vadovas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos svetainėje šiuo metu nurodomi trys viceministrai: Marius Skuodis, Elijus Čivilis ir Jekaterina Rojaka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
KAM TOS MINISTERIJOS - VISAS SUJUNGTI Į VIENĄ , KIEK LĖŠŲ BŪTŲ SUTAUPYTA , IR ŽŪ NEREIKĖTŲ TREMTI Į KAUNĄ .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių