Premjero žmona agituoja balsuoti už R. Tamašunienę: dėkoja už kelio asfaltą

Premjero sutuoktinė Silvija Skvernelė Vilniaus rajono Upės gatvės bendruomenę uždaroje feisbuko grupėje paragino balsuoti už vidaus reikalų ministrę Ritą Tamašūnienę dėl jos pastangų, siekiant kelio asfaltavimo.

Premjero sutuoktinės įrašo kopija trečiadienį pasklido socialiniuose tinkluose.

Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai nepaneigė įrašo autentiškumo ir pavadino tai asmeniniu pasisakymu.

„Premjero žmona kaip ir bet kuris kitas Lietuvos pilietis turi teisę išsakyti nuomonę visais klausimais. Tai yra asmeninis premjero žmonos pasisakymas, kurio aš komentuoti negaliu“, – BNS trečiadienį sakė T. Beržinskas.

Kaip matyti iš įrašo kopijos, S. Skvernelė paprašė vienmandatėje rinkimų apygardoje balsuoti už R. Tamašunienę, nes „tai yra žmogus, kuris nuolat primindavo mūsų kelio problemas Vilniaus rajono savivaldybės darbuotojams“.

„Jos pastangų dėka šiandien mes turime dalį asfalto“, – skelbė S. Skvernelė, įrašą pažymėjusi kaip neatlygintiną politinę reklamą.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujančios ministrės R. Tamašunienės atstovė teigė, kad būdama vienmandatėje apygardoje išrinkta Seimo nare ministrė rūpinosi infrastruktūros gerinimu ir ėmėsi aktyvių veiksmų, kad būtų išasfaltuota keliolika kelių ruožų.

„Pagrindiniai klausimai dėl kurių kreipiasi rinkėjai, yra infrastruktūros gerinimas (kelių, šaligatvių, apšvietimo sutvarkymas). Per aštuonerius darbo metus ji ėmėsi aktyvių veiksmų, kad būtų išasfaltuota keliolika kelių ruožų, nes infrastruktūros užtikrinimas gerina ir gyvenimo kokybę“, – BNS sakė ministrės atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič.

S. Skvernelis buvo sulaukęs opozicijos kritikos, kai už Vyriausybės skirtus pinigus buvo išasfaltuotas Upės gatvės ruožas, vedantis į premjero namus.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija šiemet birželį paskelbė neturinti duomenų, kurie leistų teigti, kad premjeras galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, nes Vyriausybės dokumentuose konkreti gatvė nebuvo minima.

S. Skvernelis visada teigė, kad jis nedarė jokios įtakos Vilniaus rajono savivaldybės sprendimui lėšas nukreipti Upės gatvės asfaltavimui.

R. Tamašunienė buvo išrinkta Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, ten pat kandidatuoja ir dabar.

R. Tamašunienė: sulaukiu šimtais padėkų

R. Tamašunienė teigia nebendravusi su premjeru S. Skverneliu ar su jo žmona apie gatvės, kurioje jie gyvena, asfaltavimą.

Ministrė teigė apie Upės gatvės asfaltavimo problemą žinojusi jau prieš aštuonerius metus.

„Premjeras į mane nesikreipė ir net nežinojau prieš aštuonerius metus, kad ta šeima ten gyvena“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė.

„Ten yra ne tik Smilgių kaimas, ten yra aplinkiniai kaimai, kur žinome, kad ta infrastruktūra iki šiol dar nepataisyta“, – teigė ji.

Ji taip pat tvirtino nebendravusi apie tai ir su premjero žmona S. Skvernele.

R. Tamašunienė pabrėžė apie Upės gatvės asfaltavimą bendravusi su Vilniaus rajono savivaldybe ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Pati bendruomenė mano pasiūlymo dėka kreipėsi į savivaldybę, prisidėjo finansiškai – žmonės susimetė ir kartu su savivaldybe atliko vienos atkarpos, kur labiausiai dulkėjo, labiausiai buvo nepatogu, asfaltavimo darbus.

„Aš ne su Vyriausybe, su institucijomis bendravau – su savivaldybe, su Kelių direkcija“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė.

Ji teigė, kad pagrindinės problemos Nemenčinės vienmandatėje apygardoje, kur ji yra išrinkta Seimo nare, yra infrastruktūros.

„Pirmiausia, noriu pasakyti, kad esu vienmandatė Seimo narė ir šiuo metu daug padėkų – šimtais padėkų – už darbus, išsprendžiamas problemas, su kuriomis kreipiasi bendruomenė, pavieniai asmenys“, – teigė R. Tamašunienė.

„Pagrindinės problemos mūsų vienmandatėje apygardoje, kadangi tai yra Vilniaus rajonas, yra infrastruktūra: šaligatviai, pėsčiųjų takai. Žemės grąžinimo klausimų irgi daug“, – sakė ji.

Pasak ministrės, jos, kaip vienmandatėje išrinktos Seimo narės pareiga, reaguoti į gyventojų keliamas problemas ir jas spręsti.

Be kita ko, R. Tamašunienė sakė pati pasiūliusi bendruomenei kreiptis į savivaldybę dėl Upės gatvės asfaltavimo.

„Pati bendruomenė mano pasiūlymo dėka kreipėsi į savivaldybę, prisidėjo finansiškai – žmonės susimetė ir kartu su savivaldybe atliko vienos atkarpos, kur labiausiai dulkėjo, labiausiai buvo nepatogu, asfaltavimo darbus“, – kalbėjo ministrė.

A. Tapinas: čia yra šio dešimtmečio rinkimų topas

Premjero žmonos politinė agitacija už ministrę R. Tamašunienę užkliuvo žurnalistui ir politinės satyros laidų vedėjui Andriui Tapinui. 

„Kai aš TAI pamačiau, buvau šimtu procentų įsitikinęs, jog tai yra feikas ir opozicijos sukonstruotos juodosios technologijos. Nes gi negali taip būti.

Tiesiog negali būti, kad Lietuvos Respublikos premjero žmona dėkotų tomaševskio partijos, kurios ministras įklimpęs iki ausų dėl skirstomų pinigų keliams, kitai ministrei už paklotą asfaltą.

Tai tiesiog susisiekiau su šaltiniais praimo aplinkoje, kad jie patvirtintų, jog tai tikrai feikas. Ir kai jie nuleido galveles ir pradėjo kažką murmėti, aš pradėjau suprasti, jog šitas mind-blowing clusterfuckas yra tikras dalykas.

Jėzau Kristau Juozapai Šventas. Dar kartą: premjero Sauliaus Skvernelio, kuris turėjo didelių problemų su asfaltuotu keliuku, žmona Silvija dėkoja koloradinės partijos ministrei Rita Tamašunienei, kad jos pastangų dėka jie pagaliau turi dalį asfalto ir ragina balsuoti už ją vienmandatėje.

Čia yra ne šių rinkimų topas, čia yra šio dešimtmečio topas.

Jeigu dar kažkas turėjot abejonių, ar balsuoti – tai po šito stojatės ir varot į apylinkes balsuoti. Žinokit, aš rašau, ir man trumpina smegenis.

Premjero žmona dėkoja Tomaševskio ministrei už asfaltą. Nu jaki hardkor“, – feisbuke rašo A. Tapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAS

VYTAS  portretas
LABAI GERUS MINISTRUS PASIRINKO SKVERNELIS JEIGU IR TAUTAI NEPRIIMTINAS TAI LINKEVIČIUS

onute

onute portretas
ŠIUKŠLĖS NENURIMSTA TRAŠOS KELIUKAS JUS VAGYS IŠVOGE LIETUVOS TURTUS DAR DRYSTAT NUSIKALTĖLIAI LOTI MALAČIAI SKVERNELIAI UŽČIAUPKITN TU VAGIU SNUKIUS NES TAUTAI JIE VAGYS NIEKŠAI NULEI MES PALAIKOM TAMOŠIUNIENE

JONAS

JONAS portretas
TIE LOJIKAI VAGYS LIBERASTAI KONSERVAI SOCDEMAI MANO KAD SAVO PURVU PAVEIKS ŽMONES PAGARBA SKVERNELIENEI KAD NELEIDŽIA TIEM AFERISTAM ANT JOS LOTI
VISI KOMENTARAI 91

Galerijos

Daugiau straipsnių