Prezidentas atsakė dėl D. Nausėdienės skiepo: G. Landsbergis nuėjo „žemu ir nepadoriu“ keliu

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad užsienio reikalų ministras, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis nuėjo „žemu ir nepadoriu“ keliu komentuodamas Dianos Nausėdienės skiepijimo nuo COVID-19 aplinkybes.

„Man labai apmaudu, kad jaunas politikas Gabrielius Landsbergis nuėjo tokiu žemu, nepadoriu keliu ir ima kaltinti žmones net iki galo nesuvokdamas situacijos ir net nemėgindamas jos suvokti“, – žurnalistams Doviluose sakė G. Nausėda.

„Norėtųsi palinkėti, nes visgi žmogus dar gana jaunas, kad jis padarytų tam tikras išvadas ir suvoktų, kad politika yra ne tik intrigų kūrimas, mezgimas, galios žaidimėliai, kliauzų rašymas ir darymas, tai yra daugiau, nes visa tai reikės po savęs palikti, o kuomet atsigręši atgalios ir pamatysi, kad ten yra tik šitie dalykai, bus ganėtinai nuviliantis momentas ir jeigu taip atsitiks, tai jau nebe politika, tai žodis, kuris taip pat prasideda raide „p“ ir baigiasi raide „a“, tik jis ilgesnis“, – pridūrė jis.

Politika yra ne tik intrigų kūrimas, mezgimas, galios žaidimėliai, kliauzų rašymas ir darymas.

Šalies vadovas teigė, kad jo žmona kol kas nesiskiepija nuo COVID-19, nes taip jai patarė šeimos gydytojas, tačiau konkrečių priežasčių prezidentas neįvardino.

„Diana negali skiepytis kol kas dėl to, kad šeimos gydytojas patarė laikinai to nedaryti, priežasčių nurodyti negaliu, nes tai yra asmens duomenų ir sveikatos būklės apsauga. Kai tik šeimos gydytojas patars, kad jau galima tai padaryti, Diana taip ir padarys tą pačią minutę. Ji pasitiki visomis vakcinomis ir yra pasirengusi pasiskiepyti“, – kalbėjo prezidentas.

Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis naujienų agentūrai Elta penktadienį teigė, kad „būtų apmaudu“, jeigu D. Nausėdienė nepasiskiepytų nuo COVID-19 ir taip neparagintų savo pavyzdžiu sekti rizikos grupėse esančių asmenų.

Diana negali skiepytis kol kas dėl to, kad šeimos gydytojas patarė laikinai to nedaryti.

„Aš manau, kad ji yra svarbus žmogus valstybėje, su kuriuo, gali būti, tapatinasi daug Lietuvos žmonių ir būtent tokių, kuriems potencialiai gali būti labai svarbi ši žinia. Ir net neaiški dvejonė ar stabtelėjimas gali siųsti keistą signalą... Aš manau, kad tą dvejonę reikia išsklaidyti“, – sakė G. Landsbergis.

„Šiuo klausimu yra labai svarbi lyderystė. Ir, manau, kad čia yra tai, ko reikia valstybei (...). Ši žinia yra nepaprastai svarbi ir būtų labai apmaudu, jei ta proga nebūtų išnaudota ar net būtų panaudota priešingai“, – teigė jis.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį žurnalistams sakė nenorinti komentuoti nei apie pirmosios ponios skiepijimą, nei apie „G. Landsbergio nuomonę apie prezidento žmoną“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
faktas ,kad esi trolis ir dirbi apmokamą darbą,faktas.

Labai neskanu meluoti.

Labai neskanu meluoti. portretas
Be reikalo atsiprašė.Ponia ne syki atidėliojo skiepus ir vis kitaip teisinosi. Esi viešas žmogus ir neišsisukinėk.Pranešk visiems kas ir kaip visadą tą patį,o ne syki vienaip kitą kitaip.

Tai mūsų pirmoji ponia - antivakserė?

Tai mūsų pirmoji ponia - antivakserė? portretas
??????????????????????????
VISI KOMENTARAI 91

Galerijos

Daugiau straipsnių