Prezidentas būsimų ministrų egzaminuoti neplanuoja

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad prieš tvirtindamas naująją Vyriausybę vertins, kiek kandidatų pažiūros dera su jo gerovės valstybės vizija, bet smulkmeniškų egzaminų nerengs.

Prezidentas trečiadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje detalizavo savo gerovės valstybės viziją įvairiose srityse, pradedant socialinės atskirties mažinimu ir baigiant gynybos finansavimo didinimu.

Savo programą G. Nausėda pristatė artėjant deryboms su rinkimus laimėjusiais dešiniųjų lyderiais dėl naujos Vyriausybės, kurią tvirtinti turės prezidentas.

Pagal konstitucinę doktriną, prezidentas negali laisvai pasirinkti Vyriausybės narių kandidatūrų, nes jų skyrimas priklauso nuo Seimo pasitikėjimo, tačiau kartu „turi tam tikrų politinio poveikio galimybių Vyriausybės personalinės sudėties formavimui“.

G. Nausėda sakė sieksiantis, kad Vyriausybė „būtų tvari, turėtų stiprią politinę atramą ir pajėgtų vykdyti realias, o ne popierines reformas“.

„Visuomenės, o ne siaurų interesų grupių gynimas, ryžtas siekti pokyčių svarbiausiose srityse, nesumeluotas dėmesys žmogui, kompetencija, atsakomybė ir sąžiningumas – štai pagrindiniai kriterijai, kuriuos keliu būsimos Vyriausybės nariams“, – kalbėjo prezidentas.

Visuomenės, o ne siaurų interesų grupių gynimas, ryžtas siekti pokyčių svarbiausiose srityse, nesumeluotas dėmesys žmogui, kompetencija, atsakomybė ir sąžiningumas – štai pagrindiniai kriterijai, kuriuos keliu būsimos Vyriausybės nariams.

Žurnalistų paklaustas, kokiais kriterijais vertins kandidatus į ministrus, G. Nausėda teigė, kad lygins jų pozicijas su gerovės valstybės vizija, bet to nedarys smulkmeniškai, o kandidatų vertinimas neprimins egzaminų, kaip, jo teigimu, būdavo anksčiau.

„Aš nedarysiu egzamino, kaip anksčiau buvo rengiami egzaminai ministrams. Ketinu iš principo kalbėtis apie tuos dalykus, kuriuos ministras mato kaip svarbiausius savo reguliuojamoje sferoje“, – spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

„Be abejo, aš lyginsiu, kiek tai atitinka gerovės valstybės siekį, bet tai nebus smulkmeniškas lentelinis lyginimas mūsų pažiūrų“, – teigė šalies vadovas.

„Svarbiausia, kad žmogus būtų kompetentingas, žmogus tikrai norėtų pokyčių savo sektoriuje per jam suteiktą laiką. Padorumas ir profesionalumas yra absoliučiai privalomi dalykai taip pat“, – sakė G. Nausėda.

Jis teigė, kad iki šiol rado daug bendro sutarimo su rinkimų laimėtojais dėl svarbiausių prioritetų.

„Nėra noro parašyti kažkokią dalį Vyriausybės programos. Savo pirmuosiuose rinkimuose su rinkimus laimėjusių partijų vadovais kalbėjome apie tai, kaip jie supranta gerovės Lietuvą, kokias svarbiausias aktualijas jie mato ir čia radome daug bendro sutarimo“, – teigė prezidentas.

Nauja Vyriausybė pareigas turėtų pradėti eiti gruodžio mėnesį. Jai vadovauti turėtų konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juos tuos busimuosius ,,,ministrus,,,

juos  tuos  busimuosius ,,,ministrus,,, portretas
egzaminuot beviltiska ir be egzamenu matosi amt kokio sudo kapstosi ir ko prisilese kaifuoja, antra vertus ir pats egzamenatorius tokio pacio lygio a lia ,,,prezidentas,,,,

kaukė

kaukė portretas
> įdomu.....gal pravestų pokalbį bent su tais ,kurie seime be aukštojo išsilavinimo...o tokių yra,ką jie ten gali...tik mokytis ,o dibti kažin? Ir dar įdomu,kaip be mokslo patenka į seimą ?

Aišku

Aišku portretas
O LVŽS ministrus tardė ant kilimėlio...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių