G. Nausėda: turiu teisę ramiai žiūrėti Lietuvos žmonėms į akis

Prezidentas Gitanas Nausėda po pirmųjų savo prezidentavimo metų teigė galintis ramiai žiūrėti Lietuvos žmonėms į akis ir atkreipė dėmesį į kiek kitokį savo politinį veiklos stilių nei buvusių jo pirmtakų. Šalies vadovas akcentavo, kad kultūringa diskusija bei argumentais pagrįstais teiginiais galima pasiekti gerokai daugiau, nei tik kritikuojant ir įžeidinėjant. Prezidentas taip pat džiaugėsi, kad nė su viena politine partija per pirmuosius prezidentavimo metus nesidegino tiltų.

„Praėjus metams, manau, kad turiu teisę ramiai žiūrėti Lietuvos žmonėms į akis, jaučiuosi nešąs tas vertybes, kurios mums svarbios yra, aukštai ir, nepaisant visų sudėtingų aplinkybių, kurios kilo tiek tarptautinėje situacijoje, tarptautinėje aplinkoje, tiek ir šalies viduje, nepamiršome to, ką žadėjome žmonėms prieš rinkimus, nepamiršome gerovės valstybės vizijos, stengėmės ją įgyvendinti visomis prieinamomis, įmanomomis priemonėmis ir atsižvelgdami į susiklosčiusį kontekstą“, – Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje apibendrindamas pirmuosius savo prezidentavimo metus, kalbėjo G. Nausėda.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad jo politinės veiklos stilius yra kiek kitoks, nei anksčiau buvo įprasta Lietuvoje, ir akcentavo, kad su žmonėmis kalbant pagarbia argumentų kalba galima pasiekti daug geresnių rezultatų, nei kritikuojant bei žeminant. G. Nausėda, apibendrindamas savo pirmuosius prezidentavimo metus, taip pat džiaugėsi nė su viena politine partija nesudeginęs tiltų.

Praėjus metams, manau, kad turiu teisę ramiai žiūrėti Lietuvos žmonėms į akis, jaučiuosi nešąs tas vertybes, kurios mums svarbios.

„Turbūt jau pastebėjote, kad mano politinės veiklos stilius yra šiek tiek kitoks, negu buvome įpratę matyti. Žinoma, viena vertus, tai yra susiję su asmenybiniais bruožais, kita vertus, tai yra mano įsitikinimas, sukauptas per eilę metų, kad politinė kultūra (...), kai kalbi su žmogumi pagarbia ir argumentų kalba, gali pasiekti daugiau, negu komanduodamas, rėkdamas, kritikuodamas ir žemindamas“, – sakė šalies vadovas.

„Šiandien galiu drąsiai pasakyti, kad nė su viena Lietuvos politine partija nesudeginau tiltų, nesvarbu ar jos yra parlamente, ar jos yra už parlamento ribų, nesudeginome tiltų, galime diskutuoti, galime nesutikti vieni su kitais, ginčytis, bet visada turime galimybę ieškoti sprendimų ir nesame apriore užsidarę vieni kitų atžvilgiu. Manau, kad tai yra pakankamai svarbu ir bus toliau svarbu po to, kai spalio mėnesį įvyks Seimo rinkimai ir turėsime naują valdančiąją daugumą“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad valstybės vadovo poste Dalią Grybauskaitę pakeitęs Gitanas Nausėda prezidento pareigas pradėjo eiti 2019 m. liepos 12 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbiu

Gerbiu portretas
Prezidentą, kad nežiūrint visų "šiuolaikinių" besireklamuojančių Lukiškių a. pliaže atliko savo vadovo pareigą. Negi tie nupušeliai tikėjosi, kad Prezidentas sutrips lietuvybės simbolius, tai būt Valstybės pabaiga. Per televiziją reklamuojasi užkalnis, kuris "varo" naujo Seimo rinkimų link ir drįsta samprotauti lietuvių simbolių būtinumu centrinėje aikštėje. Net prisiminė Kryžių kalną-ten būtų gavęs palka per kuprą ir būt užmiršęs net savo išgalvotą pavardę-juk litvakas irnėr ko slėptis po apgaule. Prezidentas yra prezidentas ir tuom vuskas pasakyta.

šitam žiūrėtojui į vergų akis

šitam žiūrėtojui į vergų akis portretas
liaudiesmenas taškas livejournal taškas com

pats blogiausias varijantas

pats blogiausias varijantas portretas
kai zmogus nori buti visiems" geras".
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių