Prezidentas G. Nausėda vyks darbo vizito į Vokietiją

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda rugsėjo 15–16 dienomis vyks darbo vizito į Vokietiją.

Vizito metu šalies vadovas susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir dalyvaus keturšaliame susitikime su Vokietijos, Latvijos ir Estijos prezidentais. Šiuose susitikimuose, kaip pažymima Prezidentūros pranešime, planuojama aptarti dvišalius Lietuvos ir Vokietijos santykius, bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse, nelegalios migracijos suvaldymo klausimus.

„Vokietija – strateginė Lietuvos partnerė Europos Sąjungoje, sąjungininkė NATO, bendramintė tarptautinėse organizacijose. Mūsų ryšys pagrįstas bendromis demokratinėmis vertybėmis, pagarba žmogaus teisėms ir vieningos Europos idėja. Dabar pasauliniu mastu vykstantys politiniai įvykiai reikalauja išlaikyti nuolatinį aktyvų politinį dialogą tiek daugiašaliu, tiek dvišaliu formatu. Tikiu, kad, nepaisant to, kaip baigtųsi rinkimai Vokietijoje, mūsų šalių bendradarbiavimas tik stiprės“, – pranešime cituojamas prezidentas G. Nausėda.

Per vizitą šalies vadovas taip pat susitiks su Konrado Adenauerio fondo vadovais ir Vokietijos lietuvių bendruomene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atsisėdės Vokietijoj, kol baigsis pas rusus Zapad 2021 ? Grybiena tai net Amerikoj tupėjo, kol baigėsi...visa tirtėdama....

Kai buvo isrinktas

Kai buvo isrinktas  portretas
vokieciai pagarbiai sake : Ökonom. Idomu ka dabar apie ji sakys?

Nėr ko ten važiuoti,sena

Nėr ko ten važiuoti,sena portretas
Putino komsomolka tuoj perduos valdžią žaliems anarchistams ir neomarksistams.Nicht neue.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių