Prezidentas ir Seimo pirmininkė pasveikino Albaniją Nepriklausomybės dienos progą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį pasveikino Albanijos Respublikos Prezidentą Bajramą Begajį ir visus Albanijos žmones Nepriklausomybės dienos proga.

Pasak prezidento, Lietuva vertina Albanijos indėlį į saugumo ir gynybos užtikrinimą dalyvaujant priešakinių pajėgų batalione Baltijos regione, o mūsų šalis siejančias vertybes liudija tvirta Albanijos parama su Rusijos karine agresija kovojančiai Ukrainai tiek Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, tiek Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryboje.

„Tvirta vertybinė pozicija patvirtina, jog Albanija yra patikima ES partnerė, tvirtai apsisprendusi ir pasirinkusi stojimo į Europos Sąjungą kelią. Lietuva tvirtai remia Albanijos eurointegraciją ir yra atvira dalintis savo patirtimis ir gerosiomis praktikomis visose srityse“, –  sveikinime rašė Lietuvos vadovas, pabrėždamas Albanijos padarytą reikšmingą pažangą vykdant būtinas eurointegracijos reformas.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikindama Albanijos Respublikos Parlamentą Nepriklausomybės dienos proga, linkėjo sėkmės ir susitelkimo dirbant šalies ir žmonių labui.

Seimo Pirmininkė pabrėžė, kad Lietuva ir Albanija yra Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos narės, kartu sprendžiančios demokratinių Aljanso šalių saugumo klausimus. Taip pat pažymėjo, kad Lietuva vertina šalies laimėjimus žengiant eurointegracijos keliu.

„Esu įsitikinusi, kad abiejų šalių parlamentų veikla paskatins Lietuvos ir Albanijos bendradarbiavimo plėtrą ir prisidės prie tarptautinės bendruomenės pastangų siekti saugios ateities“, – Albanijos Parlamento Pirmininkei Linditai Nikolai rašė V. Čmilytė-Nielsen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O Albanija žino , kad

O Albanija žino , kad  portretas
ją sveikina kriminalinės partijos Liberalų sąjūdis pirmininkė ir seimo pirmininkė ? Prezidentui negėda dėl tokios " kompanijos " ?

cha... sveikina europos juodaja skyle , kur klesti prekyba

cha... sveikina europos juodaja skyle , kur klesti prekyba  portretas
zmonemis, narkotiku prekyba, transpantologijos skerdiku zmoniu organais rojus ir prekyba jais ...

Pinda

Pinda  portretas
Čia matomai mūsų nauji "broliai"?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių