Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Kanadoje

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Kanadoje Dariui Skusevičiui.

Pagal Prezidentūros pranešimą, prezidentas su ambasadoriumi aptarė glaudų Lietuvos ir Kanados dvišalį bendradarbiavimą ir jo stiprinimo galimybes. Abi valstybes sieja bendri politiniai ir saugumo interesai – glaudžiai bendradarbiaujama ne tik NATO, bet ir kituose daugiašaliuose forumuose (Jungtinės Tautos, Europos saugumo ir bendradarbiavo organizacija), kur pozicijos įvairiais tarptautinės darbotvarkės klausimais dažniausiai sutampa.

Susitikime taip pat kalbėta apie ekonominį bendradarbiavimą, kurį sustiprintų žemės ūkio produkcijos, informacinių ir finansų technologijų bei aukštos pridėtinės vertės prekių ir paslaugų eksportas. Pasak šalies vadovo, būtina plėsti verslo kontaktų tinklą Kanadoje, ieškoti tinkamų partnerių dalyvavimui verslo mugėse ir konferencijose, organizuoti Lietuvos pristatymus tikslinėms auditorijoms.

Prezidentas ambasadoriui taip pat pabrėžė, kad Lietuvai itin svarbu palaikyti glaudžius ryšius su Kanados lietuvių bendruomene. Šioje šalyje gyvena beveik 50 tūkstančių lietuvių kilmės asmenų.

Sovietinės okupacijos laikotarpiu Kanada laikėsi Lietuvos okupacijos nepripažinimo politikos ir buvo viena pirmųjų valstybių, pripažinusių Lietuvos Respublikos nepriklausomybės atkūrimą 1991 m. rugpjūčio 26 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam

kam portretas
ta dar biurokratyne reklama juk ji irgi kainuoja gal del ivaizdzio isskirtynio 1 salim juk ne afrika ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių