Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Pietų Korėjoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Korėjos Respublikoje Ričardui Šlepavičiui.

Kaip pažymima Prezidentūros pranešime, šalies vadovas susitikime su naujai paskirtu ambasadoriumi aptarė Lietuvos ir Pietų Korėjos politinių santykių stiprinimo perspektyvas, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą.

Pasak šalies vadovo, Korėja vertinama kaip vieną inovatyviausių ekonomikų pasaulyje turinti valstybė, todėl svarbu stiprinti šalių bendradarbiavimą aukštą pridėtinę vertę kuriančiose ekonomikos srityse, skatinti Pietų Korėjos investicijas į Lietuvą.

Prezidentas su ambasadoriumi taip pat aptarė mokslo, švietimo ir kultūros sričių bendradarbiavimą. G. Nausėdos teigimu, didelį potencialą turi akademinės bendruomenės ir universitetų bendradarbiavimas, studentų mainų programos, bendri moksliniai tyrimai. Profesionalaus Lietuvos meno ir kultūros populiarinimas galėtų prisidėti prie Lietuvos žinomumo Korėjoje ir regione didinimo.

R. Šlepavičius turi ilgametę diplomatinio darbo patirtį Užsienio reikalų ministerijoje. Ambasadorius iki šiol ėjo Lietuvos Respublikos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus Italijos Respublikoje, Maltos Respublikai, San Marino Respublikai ir nuolatinio atstovo prie Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių