Prezidentas: jei situacija nesikeis, Lietuva sieks papildomų ES sankcijų Rusijai

Jei agresyvi Rusijos laikysena nesikeis, Lietuva sieks, kad Europos Sąjunga įvestų šiai šaliai papildomas sankcijas, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Blogėjanti padėtis Rusijoje žmogaus teisių ir laisvių srityje bei aktyvėjanti agresyvi šios šalies laikysena, kaip antai kariuomenės pajėgų telkimas ties siena su Ukraina, nenuteikia pozityviai, tad Lietuva sieks, kad ES įvestų papildomas sankcijas Rusijai, jei situacija nesikeis“, – sako šalies vadovas.

Regioninio saugumo ir kitus klausimus prezidentas trečiadienį aptarė susitikęs su Vilniuje viešinčia Ispanijos užsienio, Europos Sąjungos reikalų ir bendradarbiavimo ministre Arancha Gonzalez Laya (Aranča Gonsales Laja).

Kaip pranešė Prezidentūra, susitikime aptarta regiono saugumo situacija ir kylančios grėsmės bei iššūkiai, Lietuvos vadovas padėkojo Ispanijai už indėlį stiprinant Baltijos regiono saugumą, aktyvų dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų batalione bei oro policijos misijoje Baltijos šalyse.

Susitikimo metu taip pat aptarti ES sprendimai dėl kovos su pandemija ir ekonominio atsigavimo priemonių. Prezidentas pasisakė už šalių narių susitelkimą, šalinant trikdžius vakcinų tiekimo grandinėse, ir teigė palaikąs sprendimą nepanaudotą vakcinų kiekį paskirstyti ES šalims narėms pro rata principu.

Anot pranešimo, šalies vadovas taip pat pasisakė už žaliojo sertifikato įvedimą, jei šis apims imuniteto nuo COVID-19 identifikavimą ir remsis Europos vaistų agentūros autorizuotomis vakcinomis.

Ukraina praeitą savaitę pranešė, kad Rusija stiprina savo karines pajėgas prie abiejų šalių sienos ir Maskvos aneksuotame Krymo pusiasalyje. JAV pajėgų Europoje parengties lygis buvo padidintas reaguojant į „pastarojo meto Rusijos agresijos Rytų Ukrainoje eskalavimą“.

Rusija savo ruožtu pareiškė abejojanti, ar NATO sprendimas suteikti narystės veiksmų planą padėtų Ukrainai išspręsti savo „vidaus problemą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OTAN

OTAN portretas
Situacija tik bloges. Jau pries kelis metus buvo aisku, kad kremliaus gauja puls Ukraina. Ar jie ten visi tokie naivus, ar taip apsimeta?

kai

kai  portretas
ūgių skirtumas vos ne dvigubas , tai ir sankcijos dvejinasi sapnuojant ............

manau

manau portretas
Lietuvoje gerovės valstybę jau sukūrė, Ukrainoje irgi baigia viska išgrobstyti, dar pabandė įvykdyti perversmą Baltarusijoje , tai dabar pats laikas sukelti suirutę Rusijoje. Galingas gražuolis- Šerchano amsiukas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių