Prezidentas kalbėsis su ministrais: aptars Astravo AE paleidimą

Prezidentas Gitanas Nausėda su užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrais penktadienį aptars kaimyninės Baltarusijos aktualijas, taip pat saugumo situaciją regione.

Kaip BNS nurodė Prezidentūra, su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi šalies vadovas telefonu kalbėsis apie planuojamą Astravo atominės elektrinės paleidimą, taip pat įvykius, susijusius su politine situacija Baltarusijoje vykstant šalies prezidento rinkimams.

Su krašto apsaugos ministru Raimondu Karobliu G. Nausėda planuoja aptarti bendrą saugumo situaciją regione.

Baltarusijos prezidento rinkimuose šią savaitę 65-erių šalies vadovas Aleksandras Lukašenka siekia užsitikrinti vadovavimą valstybei šeštąją kadenciją, šalyje auga visuomenės nepasitenkinimas jo valdymu.

A. Lukašenkos režimas artėjant balsavimui ėmėsi griežtų veiksmų prieš opoziciją – buvo sulaikyta daugybė protestuotojų ir dalis siekusiųjų tapti kandidatais.

Baltarusija taip pat paskelbė apie kitą savaitę vyksiančias karines pratybas su Rusija besiribojančioje Vitebsko srityje, kartu tikslinami šauktinių karinės prievolės dokumentai.

Liepos 29 dieną Baltarusijoje buvo sulaikyti 33 Rusijos piliečiai, kuriuos valdžia laiko „Wagner“ nariais, ir įtaria ketinant surengti riaušes per prezidento rinkimus.

Rusija savo ruožtu Rusija šią savaitę vykdo didelio masto laivyno karines pratybas Karaliaučiaus srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
kuo toliau tuo durniau,gera vizija turejo Petkevicius Lietuvos ir Tautos ateities atzvilgiu... .

Nu koks jusu dalykas

Nu koks jusu dalykas portretas
Lukosenka state ne tam,kad sprogtu.Visa laika reke 30m.,kaip rusai puola ,niekas nepuola.Dabar elektrine uzkliuvo.Nepavydekit,ji bus paleista,galit apsiramint.

Anonimas

Anonimas portretas
Gal nutars pulti ir okupuoti Astravo rajoną ? Tada ir elektrinę galėtų išardyti. Ir dar pinigėlių iš Europos išsikaulyti išardymui...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių