Prezidentas keičia malonės prašymų nagrinėjimo tvarką

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo keičiama Malonės komisijos sudėtis ir kai kurios nuteistųjų malonės prašymų nagrinėjimo tvarkos nuostatos.

Kaip ketvirtadienį paskelbė Prezidentūra, sudarytos Malonės komisijos veikloje nuo šiol dalyvaus Lietuvos kriminologų asociacijos atstovas, pakeisiantis Teisininkų draugijos deleguotą atstovą. Be to, nustatyta, kad Malonės komisijos posėdžiams pirmininkauja prezidento patarėjas teisės klausimais, o sprendimai priimami komisijos narių balsų dauguma.

„Malonės prašymų nagrinėjimo nuostatų pakeitimai sudarys sąlygas Malonės komisijai skaidriau priimti sprendimus dėl nuteistųjų malonės prašymų“, – išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

Malonės komisija yra visuomeniniais pagrindais veikianti kolegiali institucija, patarianti Respublikos prezidentui dėl nuteistųjų malonės prašymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senai laikas ta ,,,maloniu,,, dalinima

senai laikas ta  ,,,maloniu,,, dalinima portretas
uz kysius uzraukt , gal teisesmaukiniu mafija ,,,maloniu ,,,dalintoja pagaliau savo snukius atsuks y-- aukas ...o ne y banditams maloniu dalinima....

teisininkas

teisininkas portretas
trumpos rankos kesinimams, korupcija visagale.

...

... portretas
OH: "sudarytos Malonės komisijos veikloje nuo šiol dalyvaus Lietuvos kriminologų asociacijos atstovas, pakeisiantis Teisininkų draugijos deleguotą atstovą" - ar reikia suprast kad tuoj-tuoj prasidės ir teisininkų aferų TYRIMAS?..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių