Prezidentas pasveikino Japoniją nacionalinės šventės proga

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasveikino Japonijos imperatorių Naruhito gimimo dienos ir Japonijos nacionalinės šventės proga.

Pasak prezidento, Lietuva vertina Japoniją kaip strategiškai svarbią Lietuvos ir Europos Sąjungos partnerę ir bendramintę, ginančią ir įgyvendinančią įstatymų viršenybės, žmogaus teisių ir demokratijos vertybes. Tvirtą abiejų šalių draugystės ryšį stiprina kartu puoselėjamas kilnaus Lietuvoje dirbusio Japonijos diplomato, Pasaulio Tautų Teisuolio Čiunės Sugiharos atminimas. Šiemet bus minimas Lietuvos ir Japonijos dvišalių santykių atkūrimo 30-metis.

„Tikiu, kad glaudus bendradarbiavimas, ypač mokslo, sveikatos apsaugos, žaliosios energetikos ir pažangiųjų technologijų srityse, prisidės prie mūsų šalių socialinės ir ekonominės pažangos ir saugumo“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

G. Nausėda, kaip nurodoma Prezidentūros pranešime, Japonijos imperatoriui palinkėjo kuo geriausios sveikatos ir sėkmės darbuose, o Japonijai ir jos žmonėms – taikos ir gerovės. 2022-aisiais Lietuvai ir Japonijai minint dvišalių santykių užmezgimo 100-metį šalies vadovas pakvietė imperatoriškosios šeimos atstovus apsilankyti Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI

TAI portretas
tik tiek ir sugeba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių