Prezidentas ragina žmones Seimo rinkimuose nebalsuoti vediniems keršto ar pykčio

Šalies vadovas Gitanas Nausėda ragina žmones balsuoti Seimo rinkimuose atsakingai, o ne vediniems keršto ar pykčio.

„Noriu paskatinti, padrąsinti, pakviesti Lietuvos žmones balsuoti, ateiti į rinkimus, neatiduoti savo labai vertingą balso teisę kitiems nuspręsti ir balsuojant niekam nekeršyti arba nebalsuoti iš pykčio“, – antradienį Marijampolėje žurnalistams sakė jis.

„Esame praeityje turėję balsavimų iš pykčio arba kartais net iš juoko. Ateidavo partijos, kurios būdavo kaip tie vienadieniai drugeliai, paskraidydavo ir po to kažkur tai pranykdavo“, – kalbėjo prezidentas.

Anot G. Nausėdos, balsuoti reikia mąstant apie šalies ateitį, judant į priekį, o „ne į šoną, ne atgal“.

„Lietuvos judėjimui į priekį tai niekaip nepadeda, todėl norėtųsi pirmiausia to balsavimo atsakingai, įvertinant visas aplinkybes ir tai kokią turime tarptautinę (padėtį – BNS) ir kokios problemos yra susikaupusios viduje“, – sakė šalies vadovas.

Taip pat G. Nausėda pabrėžė, jog išrinkus naują Vyriausybę, skiriant ministrus jam teks „sanitarinis“ vaidmuo.

„Tikrai nenorėsiu Vyriausybėje matyti ministrų, kurie gadintų mūsų santykius su mums nepaprastai svarbiais partneriais arba kurie sukeltų bereikalingą bruzdesį ir įtampas pačioje valdančiojoje koalicijoje“, – sakė prezidentas paklaustas kaip reaguotų, jei partijai „Nemuno aušra“ tektų galimybė formuoti valdančiąją daugumą.

Anksčiau G. Nausėda yra sakęs, nematantis galimybių „Nemuno aušros“ lyderiui Remigijui Žemaitaičiui po Seimo rinkimų tapti ministru ir teigė, jog jo antisemitiniai pasisakymai apsunkins ir galimybes būti valdančiojoje koalicijoje.

Konstitucinis Teismas yra pripažinęs R. Žemaitaitį sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją dėl antisemitinių pareiškimų. Apkaltos jis išvengė balandį pasitraukdamas iš Seimo.

Politikas savo „Facebook“ paskyroje pernai birželį piktinosi premjerės Ingridos Šimonytės vizitu Izraelyje, apkaltino žydus lietuvių trėmimu, žudymu, vertino žinią apie Izraelio nugriautą palestiniečių mokyklą, Izraelį prilygino karą Ukrainoje vykdančiam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir citavo antisemitinį eilėraštį.

Šiuo metu Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl politiko pasisakymų apie žydus. Pats R. Žemaitaitis ne kartą tvirtino savo teiginių nelaikantis antisemitiniais.

Pernai lapkritį politiko įsteigta „Nemuno aušra“, pirmą kartą dalyvausianti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, turi beveik 3 tūkst. narių.

Naujausios visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad ši politinė jėga – viena populiariausių šalyje.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Svarbiausia, kad liberastkonservų ir pefonarkomanų seime neliktų nei česnako smarvės!

Jau pradėjo nurodinėti

Jau pradėjo  nurodinėti portretas
Padaugėjo žiniasklaidoje, kuri išlaikoma iš tų pačių biudžeto pinigų, finansuojama iš tiesų konservatorių, krikdemų , TS, liberalų tiesmukai grasinimai ir pavyzdžiai kaip gali nukentėti mąstantiems ne taip kaip nori valdantieji. Elgiasi dar bukiau nei komunizmo ideologai, kai galėjo būti tik viena nuomonė ir citatos iš Lenino raštų ir TSKP suvažiavimų. Labai keista. Nutolo Lietuva nuo demokratijos ir laisvo nuomonės reiškimo, nuomonių įvairovės. Visomis jėgomis daroma taip, kad iš viso niekas nieko nesuprastų, būtų neišprusę kvaileliai nuolatos laikomi baimėje ir vykdytų nurodymus kur kaip ir ką daryti.

Rinkėjai

Rinkėjai portretas
Kaip norės, taip žmonės ir nubalsuos, tavęs nepaklaus. Per žmogą išlindai į antrą kadenciją. Niekas nebūtų tokio… antrą kart rinkę.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių