Prezidentas sprendimą dėl ekonomikos ministro žada iki kitos savaitės pradžios

Prezidentas Gitanas Nausėda sprendimą dėl ekonomikos ir inovacijų ministro žada iki kitos savaitės pradžios – ruošiamasi arba paskirti naują ministrą, arba palikti ministerijai vadovauti šiuo metu laikinai pareigas einantį energetikos ministrą Žygimantą Vaičiūną.

„Mes sutarėme taip, kad įvertinsime visus variantus, kuriuos šiuo metu turime ant stalo ir nutarsime galutinai su premjeru, ar ieškome sprendimo, ar paliekame taip, kaip yra. Tai yra – Žygimantas Vaičiūnas toliau lieka de facto vadovauti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai ir tuo pačiu metu vadovauja Energetikos ministerijai“, – žurnalistams trečiadienį Naujojoje Akmenėje sakė šalies vadovas.

„Manau, kad iki kitos savaitės pradžios mes galėsime pasakyti, ar einame vienu, ar kitu keliu“, – teigė jis.

Pasak prezidento, Ž. Vaičiūnui „pakankamai neblogai sekasi“ derinti pareigas abiejose ministerijose, todėl svarstant galimas ekonomikos ministro kandidatūras, šį variantą reikia lyginti su turimomis kandidatūromis.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas. Laikinai Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovauja Ž. Vaičiūnas.

Prezidentas G. Nausėda vasario mėnesį atmetė premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių