G. Nausėda: karinė parama Ukrainai yra tokia pat svarbi kaip ir politinė

  • Teksto dydis:

Ukrainai svarbi tiek karinė, tiek politinė parama suteikiant kandidatės į Europos Sąjungą (ES) statusą, per pokalbį su Kroatijos premjeru Andrejumi Plenkovičiumi antradienį akcentavo Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Karinė parama Ukrainai yra tiek pat svarbi kaip ir politinė. Ukrainos žmonės, savo krauju ginantys europines vertybes, turi žinoti, kad durys į Europą jiems yra atviros. Visi sutariame, kad Ukrainos vieta – prie bendro ES stalo, tad šis sutarimas turi atsispindėti būsimuose Europos Vadovų Tarybos sprendimuose“, – sakė prezidentas.

Jis pabrėžė, kad Ukrainai pateikus atsakymus į ES klausimyną, būtina spartinti formalias procedūras ir greičiau suteikti jai šalies kandidatės statusą.

G. Nausėda antradienį su Kroatijos ministru pirmininku taip pat aptarė Rusijos karo prieš Ukrainą eigą. Jie akcentavo, kad, Rusijai pradėjus plataus masto puolimą Donbaso regione, Ukrainai ypač reikia karinės paramos.

Pasak Lietuvos prezidento, karinės paramos teikimą būtina spartinti, nes būtent tai gali lemti tolesnę karo eigą ir potencialiai – Ukrainos pergalę prieš šalį agresorę.

Taip pat aptartas humanitarinės pagalbos Ukrainai ir nuo karo bėgantiems šios šalies piliečiams teikimas. G. Nausėda informavo, kad šiuo metu Lietuva priima apie 47 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasGitanas Nausėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių